Kurban Etinde Korkunç Şüphe! Kurban Etini Yedikten Sonra Ellerinde...

TAKİP ET

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 7 arkadaş birlikte büyükbaş hayvanı kurban olarak kesti. Daha sonra kurban etinden yiyen iki kişinin ellerinde yaralar çıktı. Hastaneye başvuran iki kişinin tahlilleri sonucunda şarbon şubesi ile tedavi altına alındıkları öğrenildi.

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 7 arkadaş birlikte büyükbaş hayvanı kurban olarak kesti. Daha sonra kurban etinden yiyen iki kişinin ellerinde yaralar çıktı. Hastaneye başvuran iki kişinin tahlilleri sonucunda şarbon şubesi ile tedavi altına alındıkları öğrenildi. 

Kurban Bayramı'nın 2. günü akçaabat'a bağlı olarak bu Mahallesi'nde 7 arkadaş aynı mahalleden aldıkları Büyükbaş hayvana kurbanlık olarak kesti. Daha sonra ete evlerine götüren ve yiyen kurban ortaklarından H.A. ve S.M.'nin ellerinde yaralar çıktı. İki arkadaş bunun üzerine hastaneye başvurdu ve kan tahlili yaptırdı. Yapılan tahliller sonucunda iki kişi şarbon şüphesi ile tedavi altına alındı. Aynı kurbana ortak olan Diğer kişilere de haber verilerek incelemek üzere kan örnekleri alındı.

"ETLERİ NE YAPACAĞIZ?"
Kurban ortaklarında Mustafa Dere köylü yaptığı açıklamada, "Mahallemizden aldığımız ineği kurban kestik. Daha sonra kavurma yaptık yedik. Bizde yara çıkmadı ama kan tahlillerimiz alındı. 10 gün içinde gelecekmiş bilgisi, bekliyoruz. Diğer arkadaşlar tedavi altına alındılar. İnşallah iyileşirler. Bu hayvanların böyle olduğunu nasıl bilmezler? Elimizdeki etleri ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkililer gelip alsa diye bekliyoruz"  ifadelerini kullandı.

"İLK TAHLİLLER NEGATİF"
Konu hakkında açıklama yapan Trabzon Tarım İl Müdürü Coşkun bir bayisi söz konusu etlerden alınan numuneler sonucu yaptıkları ilk tahlillerini negatif çıktığını ve şarbon izine rastlanmadığını belirterek, "Konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Sağlık İl Müdürlüğü'nün yaralar üzerindeki araştırmaları da devam ediyor. Kimse panik yapmasın, her şey kontrol altında" dedi.

trabzon akçaabat karbon şüphesi son dakika kurban eti