Küllerinden Doğan Belçika, Uzatmalarda Hayat Buldu

TAKİP ET

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası oldukça heyecanlı karşılaşmalara sahne oluyor. Son 16 tur mücadelesinde Japonya karşısında 2-0 geriye düşen Belçika...

Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası oldukça heyecanlı karşılaşmalara sahne oluyor. Son 16 tur mücadelesinde Japonya karşısında 2-0 geriye düşen Belçika, rakibini 3-2 mağlup etmeyi başararak çeyrek finale adını yazdırmayı başardı.

Nefeslerin tutulduğu mücadelede ilk yarıda gol sesi gelmedi. 48. dakikada sahneye çıkan Haraguchi, Japonya’yı 1-0 üstünlüğe taşıyan golü attı. Mücadelenin 52. dakikasında İnui ile farkı 2’ye çıkaran Japonya büyük bir sevinç yaşarken, Belçika ise bu golle büyük bir şok yaşadı. Şoku çabuk atlatan Belçika, karşılaşmanın 69. dakikasında Vertonghen’in kaydettiği golle farkı 1’e indirdi. Dakikalar 74’ü gösterdiğinde Fellaini ile bir gol daha bulan Belçika skoru eşitlerken, bu kez şokta olan Japonya idi. Herkesin karşılaşmanın uzatmalara kalacağını düşündüğü esnada 90+4’de sahne alan Chadli, Belçika’ya çeyrek final biletini getiren golü kaydederek takımına adeta hayat verdi.

Belçika, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada mucizevi bir geri dönüşün altına imza atarak çeyrek finalde Brezilya’nın rakibi oldu.      

Belçika Japonya Brezilya 2018 Dünya Kupası Rusya