Küçükçekmece adliyesi önünde 4 kişiyi öldüren sanık: "Pişmanım keşke olmasaydı"

TAKİP ET

Küçükçekmece Adalet Sarayı önünde 24 Mart 2022'de meydana gelen kavgada, pompalı tüfekle 4 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan Beşir Karadeniz (67), duruşmada verdiği ifadede, "Rastgele 2 mermiyi ateşledim, daha sonra tüfeğimde kalan 5 mermiyi de ateş ettim, kime denk geldiğini bilmiyorum. Tüfekte mermi bitince tabancamı aldım, pişmanım, keşke olmasaydı" dedi.

Olayda yaralanan 6 kişiye ilişkin olarak Beşir ve oğlu Bekir Karadeniz'in (38) iddianamede 'Kasten öldürme' suçundan 3 kez ayrı ayrı müebbet hapis cezası istendi. Ayrıca baba Beşir Karadeniz'in 4 ayrı suçtan toplamda 46 yıla kadar hapis talep edilirken, Bekir Karadeniz'in de 4 ayrı suçtan toplamda 14 yıl 6 ay hapis cezası istendi. Duruşmada 2 sanık da tahliyelerini talep etti. Beşir Karadeniz'in ilk celsedeki savunmasında, olayın nasıl geliştiğini anlatarak, arabasının önüne tanımadığı birisinin atladığını ve ardında da 5 veya 6 kişinin olduğunu belirtti. Saldırıyı gördüğünü ancak silahı kimin kullandığını görmediğini söyleyen Karadeniz, saldırganların arabasının sağ tarafını açtığını ve kendisine küfrettiklerini ifade etti. Karadeniz, tansiyonu ve şekerinin etkisiyle gözünün sislendiğini ve ne olduğunu tam olarak göremediğini belirtti. Tüfeği eline aldığını ve rastgele 2 el ateş ettiğini, sonrasında tüfekteki kalan 5 mermiyi de ateşlediğini ancak kimin hedef alındığını bilmediğini söyledi. Karadeniz, ateş ettiği grubun içinde oğlu da bulunduğunu, ancak oğlunun altında olduğunu belirtti. Tüfeğin mermileri bittikten sonra aracının arkasına geçtiğini ve tüfeği arabaya attığını, ardından paspasın altında bulunan tabancasını aldığını ifade etti.

Küçükçekmece'de, 24 Mart 2022 tarihinde Adalet Sarayı önünde yaşanan kavgada pompalı tüfekle 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Beşir Karadeniz (67), duruşmada yaptığı savunmada, "Rastgele 2 mermiyi ateşledim, daha sonra tüfeğimde kalan 5 mermiyi de ateş ettim, kime denk geldiğini bilmiyorum. Tüfekte mermi bitince tabancamı aldım, pişmanım, keşke olmasaydı" şeklinde konuştu. Olayda yaralanan 6 kişiye karşı 'Kasten öldürme' suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezası istenen Beşir ve oğlu Bekir Karadeniz'in (38) tahliye talepleri ise reddedildi.

Beşir Karadeniz'in ilk celsedeki ifadesinde, "Olay günü aracımla otoparktan çıkmak için hareket ettim. Biraz ilerledikten sonra tanımadığım birisi arabamın önüne atladı. Arkasında da 5 ya da 6 kişi vardı ve arabamın sağ tarafından saldırı oldu. Taşlar atılıyor, tekme vuruluyordu. Silah sesleri geldi, ancak silahı kimin kullandığını göremedim. Şahıslar arabamın sağ sürgülü kapısını açmışlardı ve bana küfür ediyorlardı. Ben hala direksiyonda otururken oğlumu kanlar içinde aracımın arkasında gördüm. Oğlumu yere düşürdüler ve ben de aracımdan indim. Tansiyonumun ve şekerimin etkisiyle hiçbir şey göremedim. Gözümde sis oldu. Aracımın arka tarafında sarılı tüfeğim vardı, onu elime aldım, ama nasıl aldığımı hatırlamıyorum. Rastgele 2 mermiyi ateşledim ve oğlumun kayınbiraderi olan Sercan Selvi'yi vurmuşum. Daha sonra tüfeğimde kalan 5 mermiyi de ateşledim, kime denk geldiğini bilmiyorum. Oğlum da o ateş ettiğim grup içindeydi, ancak altlarındaydı. Tüfekte mermi bitince aracımın arkasına geçtim ve tüfeği arabamın içine attım. Ardından paspasın altında bulunan tabancamı aldım. Tabancayı elime alır almaz birisi kolumdan tuttu ve 'Ben polisim' dedi. Ölenlerin tüfeğimden çıkan saçmalarla öldü Davada tanıklık yapan diğer kişilerin ifadeleri, yaşanan kavganın şiddetli ve kaotik bir şekilde gerçekleştiğini doğruladı. Olay sırasında çevrede bulunan bir güvenlik görevlisi, Beşir Karadeniz'in tüfeğiyle ateş açtığını ve kavgaya karışan birkaç kişiyi vurduğunu belirtti.

Ayrıca, olay yerinde bulunan güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüler de delil olarak sunuldu. Duruşmada sanık Beşir Karadeniz'in avukatı, müvekkilinin olayın bir savunma durumu olduğunu ve kendini korumak amacıyla silahını kullandığını savundu. Ancak, mahkeme, Beşir Karadeniz'in eylemini kasten öldürme suçu kapsamında değerlendirdi ve sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi. Sanık olan Beşir Karadeniz'in oğlu Bekir Karadeniz de duruşmada savunmasını yaptı. Bekir Karadeniz, olay anında kendisini ve babasını korumak amacıyla silahını kullandığını iddia etti. Ancak, deliller ve tanıkların ifadeleri, Bekir Karadeniz'in de kavgaya aktif olarak katıldığını ve ölümlere neden olan şiddet olaylarına karıştığını ortaya koydu. Bu nedenle, mahkeme Bekir Karadeniz'in tahliye talebini reddetti ve tutukluluğunun devamına karar verdi. Mahkeme kararıyla birlikte, Beşir Karadeniz ve oğlu Bekir Karadeniz hakkında açılan dava süreci devam etmektedir. Adli makamlar, olayın tüm detaylarını incelemekte ve delilleri değerlendirmektedir. Adaletin sağlanması için soruşturma titizlikle yürütülmekte ve şüphelilerin eylemlerine ilişkin adil bir yargılama yapılması amaçlanmaktadır.

İstanbul Küçükçekmece adalet sarayo adalet sarayı cinayet cinayet