Küçük Yaştaki Kıza Çıplak Fotoğrafla Şantaj Yaptılar

TAKİP ET

Zonguldak'ta sosyal medya üzerinden tanıştığı 16 yaşındaki B.A.'ya çıplak fotoğraflar da şantaj yapıp cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla tutuklu yargılanan 20 yaşındaki A.A. suç vasfının değişme ihtimal de göz önünde tutularak tutuksuz yargılanmak üzere Serbest bırakıldı.

Zonguldak'ta sosyal medya üzerinden tanıştığı 16 yaşındaki B.A.’ya çıplak fotoğraflar da şantaj yapıp cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla tutuklu yargılanan 20 yaşındaki A.A.  suç vasfının değişme ihtimal de göz önünde tutularak tutuksuz yargılanmak üzere Serbest bırakıldı.

Zonguldak'ta geçtiğimiz Mayıs ayında yaşanan olayda iddiaya göre 16 yaşındaki B.A. evden kaçtı.  Evden kaçarak sosyal medya hesabı üzerinden tanıştığı A.A.  ile buluşan 16 yaşındaki kız Bartın iline arkadaşlarının yanına Geleceğine otobüsü kaçırdığını ve kalacak yerinin olmadığını söyledi. AA bunun üzerine B.A.’yı babaannesinin oturduğu evin alt katında götürdü. İkili geceyi burada birlikte geçirdikten sonra B.A. Bartın’a gitti.  yaklaşık 2 hafta sonra B.A.,  polise giderek A.A.’nın  sosyal medya üzerinden kendisine gönderdiği çıplak fotoğrafları gösterdi ve  "Benimle ilişkiye girmezsen bunları ailene gösteririm" dediğini ve zorla ilişkiye girdiğini iddia ederek şikayetçi oldu.  Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan A.A.  işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İLK DURUŞMADA SERBEST KALDI
Söz konusu davanın ilk duruşması düğün Zonguldak 1.  ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu Sanık A.A.  mahkemede verdiği ifadede suçlamaları kabul etmezken, "Sosyal medya üzerinden tanıştık. Birbirimize fotoğraf attık. O bana kafası gözükmeyen çıplak fotoğraflarını da gönderdi. Bir süre konuşmadık. Bir süre sonra beni aradı buluşmak istediğini ve Zonguldak'ta olduğunu söyledi. Buluştuğumuzda yanında valizi olduğunu gördüm. Bartın'a gideceğini ve otobüsü kaçırdığını geceyi geçirecek yerinin olmadığını belirtti. Ben de bunun üzerine sokakta kalmasın diye hava kararınca babaannemin evinin alt katındaki boş yere götürdüm. Orada geceyi birlikte aynı koltukta geçirdik. Zaten yatacak başka yer de yoktu. Ancak ilişkiye girmedik"  ifadelerini kullandı. Hakim bunun üzerine, "Aynı yatakta yattınız ancak aranızda hiçbir şey geçmedi öyle mi? Burada adli rapor da var buna ne diyeceksin?" diye sordu. Sanık A.A. ise  "Ben uyudum. Onun telefonu yoktu zaten. Benim telefonumu alarak gece geç saatlere kadar Bartındaki arkadaşıyla mesajlaştı. Aramıza kesinlikle cinsel birleşme olmadı" ifadelerini kullandı. Sanık avukatı ise mahkeme heyetine sunduğu delillerde mağdurenin sık sık evden kaçtığını ve aynı şekilde 3 davasının daha bulunduğunu  mağdurenin Bartın'a gittikten 2 hafta sonra şikayetçi olduğunu belirterek, "B.A., Bartın'da başka bir erkek arkadaşının evinde kalırken, o evdeki annenin polisi arayarak ihbar etmesi üzerine bulundu. Ayrıca B.A.nın aynı şekilde 3 davası daha var ve bahse konu rapor bu dosyalarda da var. İlk cinsel deneyimini bu davalardan birindeki ifadesinde başka bir kişiyle yaşadığını söylemiştir"  dedi. Tanıkların dinlenmesi nin ardından mahkeme heyeti suça ilişkin delillerin değişmesini Ve sanırım karşıma durumunun bulunmamasını göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

zonguldak sosyal medya cinsel istismar şantaj