Küçük Kızın Midesinden Çıkanlar Doktorları Hayrete Düşürdü

TAKİP ET

Çeşitli şikayetler sonrası ailesi tarafından doktora götürülen 11 yaşındaki Libyalı Dua isimli kız çocuğunun ameliyat sırasında midesinden çıkarılanlar büyük şaşkınlığa sebep oldu.

Çeşitli şikayetler sonrası ailesi tarafından doktora götürülen 11 yaşındaki Libyalı Dua isimli kız çocuğunun ameliyat sırasında midesinden çıkarılanlar büyük şaşkınlığa sebep oldu. 

Libya'da yaşayan 11 yaşındaki Dua isimli kız çocuğunun son birkaç yıldır çeşitli sağlık sorunları yaşamaya başladığı öğrenildi. Ardından kızın Rapunzel hastalığı ismi verilen bir hastalığa yakalandığı öğrenildi. Psikolojik bir hastalık olan sorun karşısında küçük kız çocuğunun saçlarını kopararak ve ardından etrafındaki küçük cisimleri yutarak bazı sorunlar yaşadığı öğrenildi. 

Hastalığın ilerlemesi ile birlikte küçük kız sürekli olarak kusmaya ve yemek yememeye başladı. Bunun üzerine doktorlar midesinde yuttuğu cisimleri çıkarmak için harekete geçtiler. Düzenlenen bir ameliyatın ardından doktorlar hayrete düştüler. 

BAĞIRSAKLARINI TIKADIĞI ÖĞRENİLDİ

küçük kız çocuğunun midesinde düğüm olmuş saç kıllarının yanı sıra yuttuğu ve hazmedemediği pek çok küçük cismin bulunduğu öğrenildi. Ancak ameliyat sırasında küçük kızın midesinden çıkanlar doktorları bile büyük şaşkınlığa uğrattı. Küçük kızın midesinden küçük cisimlerle birlikte iğne çıkarılması da büyük şaşkınlığa sebep oldu. Doktorlar tarafından kontrol altında tutulan kız çocuğunun saçları önlem olması açısından kısa kesildi. Çekilen tomografiler sonrasında küçük kızın midesinde yabancı bir cismin bulunduğu tespit edilince doktorlar tarafından hemen ameliyat seçeneği değerlendirildi. Küçük kızın midesi temizlendi ancak bir süre konu hakkında tedavi görmesinin gerekli olduğuna karar verildi.

rapunzel hastalığı ameliyat