Küçük Kızın İfadesi Kan Dondurdu! Babamı Annem ve...

TAKİP ET

Fethiye ilçesinde bir tarlanın içerisinde başına çuval geçirilmesi halde cesedi bulunan 34 yaşındaki şoför Aziz Özbay'ın öldürülmesine ilişkin eşi 31 yaşındaki Rabia Özbay ile yasak aşk yaşadığı iddia edilen Suriyeli Şeyh Ahmed'in yargılanmasına başlandı. Öldürülen Aziz Özbay ın 6 yaşındaki Kızıl duruşmada pedagog eşliğinde ifade verdi. Küçük kız babasına annesi ve ibrahimseyh Ahmet'in öldürdüğünü söyledi.

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı kırsal Karaçulha Mahallesi yakınlarında 16 Aralık 2017 tarihinde meydana gelen olayda tarlasını sürmeye gidelim köylülerden beri kötü kokular geldiğini fark ederek çevrede arama yapınca başına çuval geçirilmiş çıplak bir erkek cesedi buldu. Olay yerine ihbar üzerine uğraşan polis ekipleri cesedin 10 gün önce ortadan kaybolan evli ve bir çocuk babası Aziz Özbay ait olduğunu belirledi.  Fethiye'de 15 yıldan beri yaşayan ve Bir Nakliyat Şirketi ile şoförlük yapan Aziz Özbay Şanlıurfa'da toprağa verildi. Polis katil zanlısını araştırırken Cenaze için Şanlıurfa'ya giden ve bir daha geri Dönmeyen Rabia özbay'ın eşinin iş arkadaşı Suriyeli İbrahim Şeyh Ahmet ile yasak aşk tespit etti. Daha sonra harekete geçen polis ekipleri iki sevgiliye Aziz Özbay öldürdükleri  G.K. da yardım ettiği gerekçesiyle gözaltına aldı. Emniyette işlemleri tamamlandıktan Sonra adliyeye sevk edilen iki sevgili tutuklanırken G.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Rabia Özbay ve İbrahim şey Ahmet hakkında tasarlayarak adam öldürme suçundan dava açıldı.

Davanın ilk görüşmesi Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülürken duruşmaya 2 tutuklu sanık ve tutuksuz sanık ile avukatları katıldı. Savunmasında eşinin kendisine şiddet uyguladığını iddia eden Rabia Özbay, "Kendim çalışıp çocuklarımın ihtiyacını karşılıyordum. Eşim, İbrahim ile çalışıyordu. Olayla ilgili bir ilgim yoktur. O gece İbrahim evime girmiş. Işığı yakınca 'Kimsin' dedim. Ben çocuklarımla mutfakta uyuyordum. 'Eşini öldürdüm. Ben İbrahim' dedi. Bir anda şoka girdim. Hiçbir şey hatırlamıyorum" diye konuştu. mahkemede tercüman eşliğinde ifadesi alınan Suriyeli İbrahim Şeyh Ahmet ise, "Suçlamalarla alakam yok. Biz Aziz'in evinde kavga ettik. Kavga sırasında, ben sopayla iki kez vurdum. Bıçakla saldırmadım. Ardından evden çıkıp gittim. Sonrasını bilmiyorum" dedi.  Mahkeme başkanının olayı ayrıntılarıyla tekrar anlatmasını istemesi üzerine de Rabia Özbay'ın tuvalet penceresini açıp, kendisini eve aldığını söyledi. Rabia Özbay'ın kocasıyla kavga etmesi üzerine kendisini aradığını, bunun üzerine eve geldiğini ifade eden tutuklu sanık, "Eve tuvaletin penceresinden girdim. Kavga nedeniyle dayanamayarak, sopayı alıp Aziz Özay'a vurdum. Öldüğünü görünce ayrıldım" diye konuştu.

KÜÇÜK KIZIN İFADESİ KAN DONDURDU

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mesut şengönül kızları olan 6 yaşındaki küçük kızın ifadesini okudu. 6 yaşındaki küçük kız pedagog eşliğinde verdiği ifadede,  "Babam işten gelince annemle bazen kavga ederdi. Annem, babamı sevmiyordu. Babamı öldürdüğü için annemi sevmiyorum. Babamı öldürdükleri gün, babam annemi dövmemişti. O gün birbirlerine bağırıp çağırmamışlardı. Babam odada yatıyordu. Ben, annem ve kardeşim mutfakta yatıyorduk. Babamı öldüren adamın adı İbrahim.  Annem pencereyi açtı. İbrahim'i eve aldı. Elinde bir bıçak, bir sopa vardı. Annem, sopayı alıp, babama vurdu. Sonra İbrahim de sopayla vurdu. Babam ve İbrahim kavgaya tutuştu. Annem, babamı sırtından iki kere bıçakladı. Babam yere düştü. Sopayı kırıp, sobaya attılar. Bıçağı da annem yıkayıp, yerine koydu. Ben babam dövülürken korkup, bir başka yere ayrılmadım. Babamı evin arkasına götürürlerken, çuvalın içine koyarlarken gördüm" dediği kaydedildi. Tutuklu anne çocuğun verdiği ifade üzerine İbrahim Ahmet ile gönül ilişkisi olmadığını iddia ederken tehdit edildiğini öne sürdü. Rabia Özbay ifadesinde, "Bana 'seni çocuklarınla öldürürüm, hiçbir şey anlatmayacaksın' dedi. Bunun üzerine 'eşim kayıp' diye savcılığa başvurdum" dedi.   Davanın tutuksuz sanığı G.K. ise olayla ilgisi olmadığını, suçlamayı kabul etmediğini belirtip, "Bu aileye eşimle birlikte en çok yardım eden bizdik. Aziz kaybolduğunda 24 saat her gün aradık. İki günde bir hastane acil servislerini gezdim. Benim suçla alakam yoktur. Beraatimi istiyorum" dedi.

SAVCI MÜTALAA VERDİ

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı mütalaasına açıklanan tutuklu sanıklar hakkında tasarlayarak adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

muğla fethiye cinayet yasak aşk