Küçük Eylül'ü Öldüren Sanık ve Annesi İçin İstenen Ceza Belli Oldu

TAKİP ET

Ankara'nın Polatlı ilçesinde geçen yıl 22 Haziran tarihinde ortadan kaybolan ve 1 hafta sonra cansız bedeni toprağa gömülü şekilde bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın Öldürülmesine ilişkin tutuklanan komşu 42 yaşındaki Uğur Koçyiğit ile tutuksuz bulunan annesi 59 yaşındaki Huriye Koçyiğit hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'ya cinsel istismarda bulunduktan sonra boğarak öldürdüğü öne sürülen Uğur Koçyiğit için ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıl hapis ona yardım ettiği gerekçesiyle anne buraya Koçyiğit içinse 20 yıl hapis cezası istendi.

Ankara'nın Polatlı ilçesi uzunbeyli Mahallesi'nde yaşayan Şerife İbrahim yağlıkara çiftinin Üç çocuğundan en küçüğü olan Eylül, 22 Haziran 2018 tarihinde Öğle saatlerinde arkadaşları ile birlikte oynamak için Evden çıktık fakat bir daha geri dönmedi. Eylül En son komşuları Uğur Koçyiğit in evinin önünde bisiklet sürerken görüldü. Küçük çocuğun cansız bedeni 7 gün sonra evlerine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta elektrik direğinin dibinde toprağa gömülü şekilde bulundu.
Eylül'ün ölümünün ardından yağlıkara ailesinin komşusu Uğur Koçyiğit ve annesi Huriye Koçyiğit gözaltına alındı. Uğur Koçyiğit in aracında bulunan saç telinin yapılan DNA testi sonucunda Eylül yağlıkaraya ait olduğu tespit edildi. Uğur Koçyiğit ve annesi sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. Anne Huriye Koçyiğit daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere Serbest bırakıldı.

EVDEN KAÇAN EYLÜL'Ü YAKALAYIP ÖLDÜRDÜ

Cumhuriyet Savcısı Eylül'ü öldüren Uğur Koçyiğit ve annesi Hülya Koçyiğit hakkında hazırladığı iddianamede tamamladı. Ankara 7 Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Uğur Koçyiğit in Eylül'ü cinsel istismarda bulundukları sonra boğarak öldürdü ve cesedine elektrik direğinin dibine gömdü belirtildi.
Ayrıca iddianamede eylül olay günü öğle saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte Uğur Koçyiğit in evine gidip çocuklarını sordu. Uğur Koçyiğit evde yalnız olduğu sırada evimin arkadaşını gönderip küçük kıza cinsel istismarda bulundu. Huriye Koçyiğit'in eve gelmesi üzerine Eylül kaçtı. Uğur Koçyiğit Eylül'ün peşinden giderek zorla otomobile bindirdi ve bu arada öldürdükten sonra kendi elektrik diktiği direğinin dibine gömdü.

ankara eylül yağlıkara iddianame son dakika