Kriz Büyüyor! ABD Türk Bakanlık Heyetine Vize Vermedi, Türkiye'den Cevap Gecikmedi

TAKİP ET

Türkiye ve ABD arasında yaşanan vize krizi gün geçtikçe büyüyor. İki ülke arasında çözülmesi beklenen kriz hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, Türkiye'den Washington'a gitmek üzere olan Adalet Bakanlığı heyetine vize verilmediği belirtildi. Türkiye'den ise böyle bir başvuru yapılmadığı açıklaması geldi.

Türkiye ve ABD arasında yaşanan vize krizi gün geçtikçe büyüyor. İki ülke arasında çözülmesi beklenen kriz hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, Türkiye’den Washington’a gitmek üzere olan Adalet Bakanlığı heyetine vize verilmediği belirtildi. Türkiye’den ise böyle bir başvuru yapılmadığı açıklaması geldi.

ABD’nin Washington’a gitmek üzere olan Adalet Bakanlığına vize vermediği iddiaları ortaya atılırken Türkiye’den cevap gecikmedi ve Adalet Bakanlığı böyle bir başvurunun olmadığını söyledi.

İDDİALAR YALANLANDI

ABD’nin heyete vize verilmediği iddiaları ortaya çıktıktan hemen sonra Adalet Bakanlığı iddialara yanıt verdi ve Türkiye’den Washington’a gitmek için hiçbir başvurunun yapılmadığını belirtti. Yapılan açıklamada ortaya atılan iddiaların yalan olduğu da belirtildi.

8 EKİMDE ASKIYA ALINMIŞTI

ABD, 8 Ekim 2017 tarihinde Türkiye’den yapılacak olan vize başvurularını askıya aldığını duyurmuş ve kriz başlamıştı. Türkiye’den ABD’ye misilleme gecikmemiş ve Türkiye’de vize başvurularını askıya aldığını belirtmişti. Kriz henüz çözümlenmezken ABD’den krizin çözümlenmesi için Türkiye’ye 4 şart gelmiş ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu şartların kabul edilmeyeceğini duyurmuştu.

 

 

 


 

 

ABD Türkiye Vize Adalet Bakanlığı Heyet Vize Verilmedi İddia Açıklama Yalanlama Washington