Kritik Zirve'den İlk Açıklamalar! Cumhurbaşkanı Erdoğan Terör Örgütlerine Vurgu Yaptı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Rusya Devlet Başkanı Putin'in özel daveti ile Soçi'ye hareket etmiş ve burada Rusya Devlet Başkanı Putin, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplanan kritik üçlü zirve sona ererken zirve sonrasında önemli açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Rusya Devlet Başkanı Putin’in özel daveti ile Soçi’ye hareket etmiş ve burada Rusya Devlet Başkanı Putin, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplanan kritik üçlü zirve sona ererken zirve sonrasında önemli açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin gerçekleştirdiği kritik üçlü zirve 2 saatin sonunda sona ererken üç liderde görüşme hakkında açıklamalarda bulundu. 

KRİTİK ZİRVE SONRASI PUTİN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile gerçekleştirilen kritik görüşmenin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin yaptığı açıklamada, ilk olarak önceliklerinin barış olduğunu ve barışın tesis edilerek Suriye’nin güvenliğinin sağlanması için gerekenin yapılması olduğunu belirtti. Zirvede, çatışmaların ardından ne yapılacağının konuşulduğunu söyleyen Putin, Türkiye, Rusya ve İran olmak üzere üç ülke Suriye’nin geleceğini konuştuklarını belirtti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZİRVE SONRASINDA NE AÇIKLAMA YAPTI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik zirve sonrasında yaptığı açıklamada, özellikle PKKPYD terör örgütüne atıf yaparak ülkeyi tehdit eden terörist unsurların dışlanması Türkiye’nin önceliğinde olan ilk şey olduğunu belirtirken Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğine değinerek eli kanlı teröristlerin Suriye’de bulunmasına göz yumulmayacağını belirtti.

 

Rusya Soçi Üç Liderin görüşmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin Ruhani Suriye zirvesinde yaşananlar Açıklamalar Zirvede neler konuşuldu