Kritik Görüşme Başlıyor: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İran'da!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran ile Türkiye arasında gerçekleştirilecek olan kritik toplantı için İran'a gitti. Burada Ruhani ve Hamaney ile görüşme gerçekleştirecek olan Erdoğan'ın elinde 3 adet dosya ile görüşmeye katılacağı ve ana gündem maddesinin Kuzey Irak'taki bağımsızlık referandumu olacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran ile Türkiye arasında gerçekleştirilecek olan kritik toplantı için İran’a gitti. Burada Ruhani ve Hamaney ile görüşme gerçekleştirecek olan Erdoğan’ın elinde 3 adet dosya ile görüşmeye katılacağı ve ana gündem maddesinin Kuzey Irak’taki bağımsızlık referandumu olacağı öğrenildi.

Bugün Türkiye ve İran arasında oldukça kritik bir görüşme gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılacak olan 4. Yüksek Düzeyli İş Birliği Konsey Toplantısına katılım göstermek için bugün İran’ın başkenti olan Tahran’a gitti.

ERDOĞAN İKİ KRİTİK GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRECEK

İran’ın başkenti Tahran’da İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile İran Dini Lideri Hamaney ikilisiyle kritik bir görüşme gerçekleştirecek olan Erdoğan’ın Türkiye için oldukça önemli konuları ele alacağı ve iki ülke arasında atılacak adımları n da konuşulacağı öğrenildi. 

3 ADET DOSYA İLE GİTTİ

Tahran’da gerçekleşecek olan kritik görüşmede ana gündem maddesinin Kuzey Irak’taki referandum olduğu ve Suriye sürecinin de ele alınacağı belirtildi. Özellikle de Erdoğan’ın görüşmeye çantasında bulunan 3 önemli dosya ile katılacağı ve Irak ile Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğine değinerek mezhepçilik tehlikesine vurgu yapacağı öğrenildi. 
İki Ülke arasındaki kritik görüşmenin detayları gelecek…

 

iran başkent tahran cumhurbaşkanı erdoğan görüşme kuzey ırak suriye ruhani hamaney iki ülke 3 dosya