Koyunlar sebebiyle yaşanan kazada çoban suçlu bulundu! 2 kişi yaşamını yitirdi

TAKİP ET

Yargıtay, koyunlar sebebiyle trafik kazası yapılmasına ilişkin çobanı sorumlu tuttu. Yerel mahkemenin vermiş olduğu beraat kararı bozuldu. 

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, önlem almadan koyunları karayoluna aldığı gerekçesiyle çobanın, yaşanan 2 ayrı trafik kazası neticesinde 2 kişinin ölümünden sorumlu olduğuna karar vererek, hakkındaki beraat kararını bozdu. 

Dairenin kararına ilişkin, 2015 tarihinde Elazığ'ın Kovancılar ilçesinin Karınca köyü yakınlarında bir çoban, koyunlarını gece saatlerinde yolun karşısına geçirdi. O esnada yolda hareket halindeki bir sürücü, koyunların bazılarına çarparak ölümlerine sebep oldu. 

Kazadan sonra otomobilinden inen sürücü ve 3 yolcuya, yoldaki ölü hayvanlara çarpmamak için hareket yapan başka bir otomobil çarptı. Bu kazada 2 kişi hayatını kaybetti. 

ÇOBANA BERAAT SÜRÜCÜYE CEZA 

Olaydan sonra "taksirle ölüme neden olma" suçu nedeniyle ikinci otomobilin sürücüsü ve çoban hakkında dava açıldı. 

Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi, ölümlü kazaya ilişkin tali kusurlu olduğu ifade edilen sürücüye 1215 gün karşılığı 24 bin 300 TL adli para cezası verildi, çoban ise beraat etti. Mahkemenin kararına ilişkin yapılan itiraz üzerine temyiz incelemesi gerçekleştiren Yargıtay 12. Ceza Dairesi, sanık sürücüye yönelik mahkumiyeti onadı, sanık çobana ilişkin ise verilen beraat kararını bozuldu. 

Yargıtay tarafından yapılan açıklamada, "İlk kazadan kısa süre sonra (sürücü) sanığın yayalara çarpması şeklinde gerçekleşen olay ile (çoban) sanığın kusurlu eylemi arasında illiyet bağı bulunduğu anlaşılmakla, sanığın üzerine atılı suç bakımından mahkumiyeti yerine, eksik inceleme sonucu yasal ve yerinde olmayan gerekçe ile yazılı şekilde beraatine karar verilmesi bozmayı gerektirmiştir." ifadeleri yer aldı. 

Elazığ koyunlar kaza