Köylülerin Korkulu Rüyası Geri Döndü! Günlerdir Onlarca Hayvan Telef Oldu

TAKİP ET

Gaziantep'te köylülerin korkulu rüyası olan şap hastalığı 4 köyde son bir aydır git gide daha da yayıldı ve vatandaşların çok sayıda hayvanı telef oldu. Hastalığın hala geçmediğini ve hayvanların telef olmaya devam ettiğini belirten köylüler, yetkililerden yardım istedi. İşte detaylar…

Gaziantep’te köylülerin korkulu rüyası olan şap hastalığı 4 köyde son bir aydır git gide daha da yayıldı ve vatandaşların çok sayıda hayvanı telef oldu. Hastalığın hala geçmediğini ve hayvanların telef olmaya devam ettiğini belirten köylüler, yetkililerden yardım istedi. İşte detaylar…

Gaziantep’in Şehitkamil İlçesi’ne bağlı bulunan Övündür, Bedir, Atabek ve Karasakar köylerinde yaklaşık olarak son bir aydır çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvan telef oldu. Hayvanlarının hala daha telef olmasından dolayı Tarım Müdürlüğü’nden yardım isteyen ve verilen ilaçları kullanan köylüler, hayvanlarına ilaçların iyi gelmediğini ve hala daha telef olduklarını söyledi. Köylerde şap hastalığının yayıldığını ve bu yüzden hayvanlarının telef olduğunu belirten köylüler, salgının ise devam ettiğini de belirttiler. 

İLAÇLARIN BİR FAYDASINI GÖRMEDİK

Övündük Mahalle Muhtarı olan Mehmet İncehöndük ise hayvanlarının ölümüne şap hastalığının neden olduğunu belirtti ve bu hastalığın ise Muş’tan gelen küçükbaş hayvanlardan kendi hayvanlarına bulaştığını iddia etti. Hayvanları için kullandıkları hiçbir ilacın faydasını görmediklerini de dile getiren İncehöndük, "Köyde yaklaşık bir aydır bu hastalık var. Komşularımızın kuzuları, oğlakları ve inekleri, doğan buzağıları, hepsi ölüyor. Benim şansıma günde 2-3 oğlak ölüyor. İki tane buzağım öldü. Bilgi verdiğimizde yetkililer, 'bulaştıktan sonra şap hastalığına bir çare yok' dediler. Veterinerler ilaçlar verdi, o ilaçları kullandık ama bir faydasını görmedik" ifadelerini kullandı. 

Hayvanlarının ölümlerinin önüne geçemediklerini belirten diğer köyde yaşayan vatandaşlar da daha fazla hayvanlarını kaybetmek istemediklerini ve yetkililerin kendilerine yardım etmesini istediklerin dile getirdiler.