Koronavirüsten ölen sağlıkçıların yakınlarına maaş bağlanacak

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen talimat üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıkçılar için yeni bir genelge yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen talimat üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıkçılar için yeni bir genelge yayımlandı. Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye göre, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden sağlıkçıların yakınlarına maaş bağlanacak. Söz konusu uygulamadan üniversite ve özel hastane çalışanları da yararlanabilecek. İşte tüm detaylar…

Sağlık Bakanlığı Genelge Yayımladı

Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine koronavirüs tanısı konan ve vefat eden sağlık çalışanlarının meslek hastalığı veya vazife malülü hükümlerinden yararlandırılmasına ilişkin yeni bir genelge yaymladı. Bu kapsamda yayımlanan genelgeye göre, sağlık çalışanları vazife malülü sayılacak, tanı konulan ve vefat eden sağlık çalışanlarının yakınlarına aylık bağlanacak ve aileleri ek ödeme ve istihdam gibi haklardan yararlanabilecek. Üniversite ve özel hastaneler de genelge kapsamında olacak. 



Cumhurbaşkanı Açıklamıştı

Geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vazife malülü sağlık çalışanlarının ailelerine maaştan ek ödemeye, faizsiz konut kredisinden çocuklarına eğitim öğretim yardımına, istihdam hakkından fatura indirimlerine kadar pek çok imkan sunulacağını açıklamıştı. Ayrıca salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının kadrolarına göre vazife malülü/meslek hastalığı statülerinin de hızla sonuçlandırılmasının sağlanacağı bilgilerine yer verilmişti. 

216 Sağlık Çalışanı Koronavirüs Sebebiyle Hayatını Kaybetti

Geride bıraktığımız hafta yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 milyon 100 binin üzerinde sağlık çalışanı olduğunu ve sağlık çalışanlarında pozitif olan vaka sayısının 120 bini geçtiğini açıklamıştı. Öte yandan testi pozitif olup hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının sayısının da 216’ya ulaştığını söylemişti. 
 

koronavirüs sağlıkçılar sağlık bakanlığı maaş