Korona virüse yakalanan üç yaşındaki çocuk inme geçirdi!

TAKİP ET

ABD'de yapılan açıklamaya göre korona virüs testi pozitif çıkan 3 yaşındaki bir hasta inme geçirdi.

Uluslararası haber ajansları ABD’den ilginç  bir haber geçti. Habere göre doktorlar korona virüs testi pozitif çıkan 3 yaşındaki çocuğun inme geçirdiğini açıkladı. Korona virüsünün nörolojik etkilerinin potansiyel bir örneği olarak değerlendirilen vaka Missouri eyaletinde görüldü.

SAĞ KOLUNU VE BACAĞINI OYNATAMADI!

Missouri Üniversitesi Kadın ve Çocuk Hastanesi’nde yaşanan olayda Colt Parris isimli bir çocuğa yapılan test sonucu korona teşhisi konuldu. Teşhisin ardından saatler sonra annesi çocuğunun sağ kolunu ve bacağını oynatamadığını fark etti. Panik içinde anne durumu doktorlara bildirdi. Hastanenin çocuk nöroloğu Dr. Paul Carney muayene sonucu çocuğun beyninin sol tarafına kan akışını engelleyen bir pıhtı tespit etti. Operasyon geçiren küçük çocuğun tamamen iyileşmesi bekleniyor.

"20 YILDIR BÖYLE BİR VAKA GÖRMEDİM"

Dr. Paul Carnet, 20 yıllık doktorluk hayatında böyle bir vaka görmediğini belirterek “Bu durum 40 yaşın üstünde birinin başına gelseydi sonuçları yüksel ihtimalle çok daha farklı olurdu” ifadelerini kullandı. ABD'li bilim insanları Covid-19’la nörolojik problemler arasındaki bağın kapsamını araştırıyor. Daha önce de bilim insanları Covid-19’un genç hastalarda inmeye neden olabileceği konusunda uyarmıştı.