Korkunç tartışma cinayeti: Eşi silahla vurulan kadına ev hapsi cezası verildi

TAKİP ET

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, evde çıkan bir tartışma sonucunda tabancayla vurulan Erdal Akıncı (45) hayatını kaybetti. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan B.A. (44) ise ev hapsi cezasıyla cezalandırıldı. Mahkemede yapılan ifadesinde, "Olay günü sigara içtiğimi gördü, aramızda tartışma çıktı. Silah çıkartıp başına dayadı, ben de 'Ne yapıyorsun' dedim ve silah ateş aldı" şeklinde konuştu.

Olay, geçtiğimiz gün Reşadiye Mahallesi Mehmet Ağa Sokak'taki Akıncı Apartmanı'nda meydana geldi. Fabrika işçisi Erdal Akıncı ile eşi B.A. arasında bir tartışma yaşandı. Tartışma esnasında Erdal Akıncı tabancayla vuruldu. Kanlar içinde yerde yatan Erdal Akıncı'nın durumu, komşuların silah sesini duyarak polis ve sağlık ekiplerine ihbarda bulunmasıyla ortaya çıktı. Yaralanan Erdal Akıncı, Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak kurtarılamadı.

Gözaltına alınan B.A.'nın ifadesi, polis tarafından detaylı bir şekilde kaydedildi. Ardından çiftin çocukları da ifade verdi. B.A., emniyetin işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi ve ev hapsi cezasıyla serbest bırakıldı. B.A.'nın ifadesinde, eşinin sürekli olarak şiddet uyguladığını ve kendisini baskı altında tuttuğunu belirtti. Ayrıca, boşandıktan sonra tekrar evlendiklerini ve eşinin ona sürekli kızdığını, dışarıya çıkmasına ve hatta sigara içmesine bile izin vermediğini söyledi. Olay günü ise sigara içtiğini fark eden eşinin silah çekip başına dayadığını, buna karşılık olarak da "Ne yapıyorsun?" diye sorduğunu ve silahın ateş aldığını ifade etti.

Bu korkunç olay, Çorlu'da büyük bir infial yaratırken, mahkeme kararıyla ev hapsine çarptırılan B.A.'nın serbest bırakılması kamuoyunda tartışmalara neden oldu. İlgili makamlar ise olayın tamamen aydınlatılması için soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Tekirdağ Çorlu cinayet