Korkunç iddia: Babanın kızına yıllardır cinsel istismar ettiği iddiasıyla dava açıldı

TAKİP ET

Zonguldak'ta, 18 yaşındaki M.H.'ye karşı 9 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Recep H. (39) hakkında, 'öz kızına nitelikli cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 42 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İlk duruşmada suçlamaları reddeden Recep H., jandarma karakolunda dövüldüğünü iddia etti. Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinde yaşayan M.H., Aralık 2022'de babasının kendisine cinsel istismarda bulunduğunu rehber öğretmenlerine anlattı.

Öğretmenler, durumu hemen annesine bildirdi. Kız çocuğu, annesiyle birlikte jandarmaya giderek 9 yıldır cinsel istismara maruz kaldığını belirterek babasından şikayetçi oldu. Ardından kaçan ve daha sonra yakalanan 2 çocuk babası Recep H. hakkında 'öz kızına nitelikli cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 42 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. M.H. ise devlet koruması altına alındı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, tutuklu sanık Recep H., eşi ve avukatları hazır bulundu. Suçlamaları reddeden Recep H., "Böyle bir şey yapmadım. Tek hatam sürekli alkol alıp evde kavga etmek ve huzursuzluk çıkarmaktır. Sürekli alkol alışkanlığım evde kavgalara yol açıyordu. Eşimin yönlendirmesiyle kızımın bana iftira attığını düşünüyorum. Oğlum cezaevindeki ziyaretlerimde annesinin böyle ifade verdirdiğini ağlayarak anlattı." şeklinde savunma yaptı. Recep H.'nin daha önce jandarma, savcılık ve sulh ceza mahkemesinde verdiği ifadelerde suçlamaları kısmen kabul ettiği hatırlatıldığında, "Karakolda ifadem alınırken ve kızımın ifadesi okunurken bana sürekli sorular soruyorlardı ve ben de böyle bir şeyin olmadığını söylüyordum.

Sonra beni kamerası olmayan bir odaya götürdüler ve beni dövdüklerini iddia eden Recep H., "Psikolojik durumumdan kurtulmak için bir şeyler uydurdum" şeklinde konuştu. Sanık, kendisiyle ilgilenmeyen doktorun muayene raporlarında darp izine rastlanmadığını iddia etti. Recep H.'ye eşinin neden çocuklarına karşı ifade verdirdiği sorulduğunda ise, "Eşim benden boşanmak istiyordu ancak korktuğu için dava açamıyordu. Bu nedenle kızımın, eşimin yönlendirmesiyle ifade verdiğini düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi. Mahkeme heyeti, Recep H.'nin jandarmadaki kamera kayıtlarının talep edilmesine ve M.H.'nin dinlenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Zonguldak'ta yaşanan bu korkunç olayda, bir baba tarafından kendi kızına uzun yıllar boyunca cinsel istismarda bulunulduğu iddiası gündeme geldi. İlk duruşmada ortaya çıkan savunmalar ve iddialar, davanın seyrini etkileyecek önemli ayrıntılar olarak göze çarpıyor. Mahkemenin ilerleyen süreçteki kararları, bu vahim suçun cezalandırılması ve adaletin sağlanması açısından büyük önem taşıyacak.

Zonguldak dava mahkeme cinsel taciz