Konya'da Büyük Bir Facianın Eşiğinden Dönüldü! Sevgilisinin İntikamını Almak İsteyen PKK'lı Canlı Bomba Yakalandı

TAKİP ET

Konya'da öldürüldüğü öğrenilen terörist sevgilisinin intikamını almak için canlı bomba olan ve polislere yönelik eylem hazırlığında olduğu esnada yakalanan 'Rojda' kod adlı PKK'lı Necla Yıldız'ın 9 yıl hapisle cezalandırıldığı öğrenildi.

Konya’da öldürüldüğü öğrenilen terörist sevgilisinin intikamını almak için canlı bomba olan ve polislere yönelik eylem hazırlığında olduğu esnada yakalanan ‘Rojda’ kod adlı PKK’lı Necla Yıldız’ın 9 yıl hapisle cezalandırıldığı öğrenildi. 

Olayla ilgili alınan bilgilerde, Konya’da öldürülen terörist sevgilisi için canlı bomba eylem hazırlığında olan ve yakalanan PKK’nın gençlik yapılanması üyesi olan ‘Rojda’ kod adlı Necla Yıldız, çıkarıldığı mahkemece 9 yıl hapse çarptırıldı.

SEVGİLİSİNİN İNTİKAMI İÇİN YAPACAKMIŞ

2015 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan bir çatışmada öldürülen ‘Roni Serhat’ kod adlı Mehmet Şefa Gündüz adlı PKK’lı terörist sevgilisinin intikamını almak isteyen kadın teröristin polise yönelik bombalı eylem hazırlındayken yakalandığı öğrenildi.

POLİS YERİNİ TESPİT ETTİ, KAFEDE YAKALANDI

İstihbarat ekiplerinin aldığı bir ihbar ile harekete geçen Konya Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler ihbardaki şüphelinin canlı kadının adının bomba listesinde yer aldığı ve Konya’ya canlı bomba eylemi yapmak için geldiği tespit edildi. Bu belirleme üzerine hemen harekete geçen polis ekipleri canlı kadın bombanın evine girdiği istihbaratı aldıkları Şeref B.’nin evine operasyon düzenledi. Burada bulunamayan kadın terörist daha sonra Merkez Selçuk ilçesinde eğlenmeye gittiği bir kafede yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen Necla Yıldız’ın mahkemede Türkçe bilmesine rağmen Kürtçe ifade verdiği öğrenildi. Mahkeme tarafından verilen kararla ‘Rojda’ kod adlı Necla Yıldız’ın ‘Silahlı örgüte üye olma’ suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırılarak cezaevine gönderildi. 

 

PKK Kadın Canlı bomba Necla Yıldız Konya Konya haberleri Konyada yakalanan kadın canlı bomba