Konya'da kadın mahkumla ilişkisi olan infaz koruma memuru hakkında soruşturma açıldı

TAKİP ET

Konya Kapalı E tipi cezaevinde görevli olan bir ceza evi görevlisi olduğu öne sürülen iddialara göre kadın mahkum ile yaşadığı ilişkinin ortaya çıkmasından sonra 3 gardiyan görevden uzaklaştırıldı. Kadın mahkum ise diğer bir cezaevine nakledildi.

Konya kapalı E tipi cezaevinde yaşanan olayda cezaevinde tutuklu olan B.G.C adlı bir kadın ile aynı cezaevinde infaz koruma memuru olan M.G arasında yakınlık yaşandığını iddia edildi.

Habertürk'ün haberine göre, bu arkadaşlık kısa süre içerisinde duygusal yakınlaşma oldu. İnfaz koruma memuru olarak görev alan M.G kız arkadaşı B.G.C’yi görmek için sık sık cezaevi kadın bölümüne gelmeye başladı. Durumun fark edilmesi üzerine çift kısa süreli olarak görüşmeye ara verdi.

Cezaevinde tutuklu bulunan sevgilisi B.G.C ile tekrar görüşmeye başlayan infaz koruma memuru M.G., bu sefer risk almamak adına farklı bir yol izledi. Gardiyan M.G. sevgilisi B.G.C’yi duruşması olduğunu belirterek cezaevinden aldı. İkili cezaevi SEGBİS odasında 4 ay boyunca görüştü. İddialara göre İnfaz Koruma Memuru M.G’nin arkadaşları ve cezaevindeki diğer infaz koruma memuru olan M.B ve S.Ç ise yakalanmamaları için gözcülük yaptı.

BAŞKA BİR GARDİYAN ŞÜPHELENİP TAKİP ETTİ

Konya kapalı E tipi cezaevinde görevli bulunan ve adı açıklanmayan bir infaz koruma memuru durumu fark ederek meslektaşları M.G, M.B ve S.Ç’yi izlemeye başladı. Kadın mahkumun mesai arkadaşınca duruşması var bahanesiyle kadın bölümünden aldığını fark eden adı açıklanmayan cezaevi görevlisi B.G.C.’nin duruşması olmadığını fark etti. Olan biteni anlayan gardiyan durumu cezaevi yönetimine ihbar etti.

3 GARDİYAN AÇIĞA ALINDI

Cezaevi savcısının da olaydan haber edilmesi ile birlikte başta gardiyan M.G. ile tutuklu kadın ve gardiyanın buluşmalarını sağlayan diğer iki gardiyan hakkında idari soruşturma açıldı. Bu çerçevede gardiyanlar görevden uzaklaştırıldı. Kadın mahkum B.G.C ise diğer bir cezaevine sevk edildi.

 

Konya Cezaevi