Konut kampanyasından sonra fırsatçılar iş başında: 'Kaydettiğim ev, bir günde 600 bin lira arttı'

TAKİP ET

Orta gelirlilere yönelik başlatılan konut kampanyasından sonra satılık ev fiyatlarında artış yaşandı. Gayrimenkul uzmanları artışa ilişkin değerlendirmelerde bulunarak artışın 600 bin TL'yi bulduğunu ifade etti. 

Konut kampanyasının ardından bazı ev sahiplerinin satışa çıkardıkları evlerinin fiyatını artış yaşandığını tespit edildi. Gayrimenkul uzmanı Şenay Araç Demir, kendisinin yaşadığı bir olayı anlatarak ev sahibinin bir ev için 600 bin TL artırma talebi geldiğini ifade etti. 

‘EVİ OLAN AMA FIRSATI KAÇIRMAK İSTEMEYEN DE ‘EVİ OLMAYAN AKRABA’ ARIYOR’ 

Hürriyet yazarı Fulya Soybaş'a açıklamalarda bulunan Demir, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Hem sezon değil hem de piyasada arzın az olmasından kaynaklı son aylarda satışlarda yüzde 35’lik bir düşüş vardı. Kampanya sektöre cansuyu olacak diye düşünürken bundan nemalanmak isteyenler çıktı ortaya. Dün, 3 milyon 800 binden kaydettiğim ilan bugün 4 milyon 400 bin. 600 bin liralık bir artış. El insaf! Bu artışı neye göre yaptınız? Ticari bazı müşterilerim bile artış talep etti. Bu kampanya ikinci eli ve ticariyi kapsamıyor, anlatıyoruz ama... Bu noktada bakanlığın gerekli çalışmaları yapması, denetimleri sıkı tutması gerekiyor ki her iki bakan da fırsatçıları kampanya dışı bırakacaklarını duyurdu. Bu olumlu gelişme sonrası fiyatların çıktığı gibi inmesini bekliyoruz. Bir de çevremde şöyle bir durum gözlemledim, evi olan ama fırsatı kaçırmak istemeyen de ‘evi olmayan akraba’ arıyor. Yani bu noktada kişisel dürüstlük çok önemli. Bırakın da gerçekten ihtiyacı olan faydalansın.” ifadelerini kullandı 

 

fırsatçılar satılık ev fahiş zam