Komşusunu öldürdü, suçu kızının üstüne attı! Kızı mektup yazarak gerçeği anlattı

TAKİP ET

Bursa'da 34 yaşındaki Kıral Dalkıran'ın, yüksek sesle müzik dinlemesi yüzünden aralarından tartışma çıkan 30 yaşındaki Zeki Özezen'i silah ile vurarak öldürdü.  

Dalkıran, suçu o dönemlerde 14 yaşında olan kızı Ç.D.'nin üstüne yıkmaya çalıştı. Ç.D.’nin, cezaevindeyken savcılığa yazdığı mektup ile gerçekler ortaya çıktı. Ç.D. mektubunda, "Zeki Özezen'i ben değil, babam öldürdü. Yaşım küçük olduğu için az ceza alacağımı söyleyip suçu üstlenmemi istediler" ifadelerini kullandı. 

Korkunç olay, 2021 tarihinin Mayıs ayında, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşandı. Zeki Özezen, yüksek sesli müzik dinlediği için komşusu Kıral Dalkıran'ı sesi kısması için uyarıda bulundu. İkili arasındaki tartışma, kavgaya dönüştü. Komşusu tarafından silahla vurularak ağır yaralanan Özezen, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kaçan Kıral Dalkıran ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Dalkıran, polise verdiği ilk ifadesinde, Zeki Özezen'i kızı Ç.D.'nin vurduğunu iddia etti. Yakalanan Ç.D., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı, babası Kıral Dalkıran ise serbest kaldı. 

CEZAEVİNDEN SAVCILIĞA YAZDIĞI MEKTUP ORTAYA ÇIKTI 

Olayın ardından tekrardan gözaltına alınan Kıral Dalkıran tutuklanırken, kızı Ç.D. ise serbest bırakılıp annesine teslim edildi. Ç.D.’nin, cezaevindeyken savcılığa mektup yazdığı öğrenildi. Ç.D., yazdığı mektubunda, "Zeki Özezen'i ben değil, babam öldürdü. Yaşım küçük olduğu için az ceza alacağımı söyleyip suçu üstlenmemi istediler. Cezaevinde oyun parkı olduğunu ve burada oynayabileceğimi söylediler. Kabul ettim. Ben suçlu değilim" ifadelerini kullandı. 

MAHKEMEDE YİNE ‘KIZIM VURDU’ DEDİ 

Savcının soruşturmasını tamamlamasından sonra hakkında Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçlamasıyla müebbet hapis talebiyle dava açılan Kıral Dalkıran, duruşmada yaptığı ifadesinde, "Olay anında evimin önünde müzik dinliyordum. Zeki, müziğin sesini kısmamı istedi. Ben de sesini kıstım. Sonra markete gittim. Geri döndüğümde kızım Ç.D.'nin silahla Zeki’yi vurduğunu öğrendim. Ben vurmadım. Suçsuzum" ifadelerini kullandı. Olayın tanıkları ise olayın ardından Dalkıran'ın elinde silah gördüklerini ifade etti. 

Bursa cinayet suç