Komşumuz Yunanistan'ın Yeni Patronu Miçotakis

TAKİP ET

Komşumuz Yunanistan, 10 milyon seçmenin katılımıyla normal seçime 4 ay kala erken genel seçime gitti.

Komşumuz Yunanistan, 10 milyon seçmenin katılımıyla normal seçime 4 ay kala erken genel seçime gitti. Milletvekillerini ve yeni hükümeti seçmek için gerçekleştirilen erken genel seçime katılan siyasî parti sayısı 20 oldu. Yunanistan'da gerçekleşen erken genel seçimden resmi olmayan sonuçlara göre tek başına iktidar olmak için yeterli çoğunluğu elde eden Yeni Demokrasi Partisi (ND) zaferle çıktı. Yunanistan'da 6 yıldan beri iktidarda olan Başbakan Çipras, seçimden ağır bir yenilgiyle çıktı.

Yunanistan'da erken genel seçimler, 1928 yılından beri ilk defa yaz mevsiminin aşırı sıcakları altında yapıldığından seçime katılımın çok düşük olmasından endişe ediliyordu. Seçim günü başkent Atina'da hava sıcaklığı 35 dereceyi gösteriyordu. Seçimden önce yapılan değerlendirmelerde 6 yıldan beri iktidarda bulunan Çipras'ın seçimden ağır bir yenilgiyle çıkarak koltuğu Miçotakis'e kaptıracağına yönelik yorumlar ağırlıktaydı.

Yunanistan’da gerçekleştirilen erken genel seçimlerde Yeni Demokrasi Partisi (ND) kullanılan oyların %39,6’sını alarak meclisteki 300 sandalyenin 158’inin sahibi oldu.

Seçime iktidar partisi olarak giren sol SYRIZA Partisi ise kullanılan oyların%31,6’sını alarak mecliste 86 sandalyenin sahibi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, komşumuz Yunanistan'ın yeni başbakanını arayarak tebrik ettiler.

Yunanistan genel seçim Miçotakis son dakika haber