Komşu'da Yangın Faciasının Boyutu Giderek Artıyor, Her Yer Ceset Dolu

TAKİP ET

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın 40 kilometre doğusunda bulunan bölgesinde Dün öğleden sonra başlayan yangın hala kontrol altına alınamadı. Orman yangınının bilançosu her geçen dakika artarken şu ana kadar en az 50 kişinin hayatını kaybettiği 150 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın 40 kilometre doğusunda bulunan bölgesinde Dün öğleden sonra başlayan yangın hala kontrol altına alınamadı.  Orman yangınının bilançosu her geçen dakika artarken şu ana kadar en az 50 kişinin hayatını kaybettiği 150 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias’ı arayarak Türkiye’nin yardım için hazır olduğunu söyledi. Yangının bilançosu hakkında bir açıklama Yunan Sivil Savunma genel sekreterliğinden geldi. Yapılan açıklamada yangında en az 49 kişinin hayatını kaybettiği 157 kişinin de yaralandığı belirtildi.

YANGIN KISA SÜREDE YAYILDI
Yangının başladığı yerde genel olarak Atinalıların yazlık evleri turistik Tesisler ve oteller bulunuyor. Mati semtinde bulunan ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın kısa süre içerisinde yayıldı ve yerleşim Merkezi Ne sıçradı. Gece yarısı yangının ardından Yunan yetkililer tarafından yapılan açıklamada iki kişinin öldüğü belirtilmişti. Fakat gece saat 03.00 sularında Yunan hükümet sözcüsü Dimitris Canakopulos ir açıklama yaparak ölü sayısının 20’yi geçtiğini duyurdu. Yangın nedeniyle hayatını kaybedenler arasında küçük Çocuklar ve gençler de var. Ölenlerin cesetlerini tamamen yanlış durumda olduğu ve kimlik tespitlerinin DNA testi ile yapılabileceği öğrenildi.

TÜRKİYE YARDIMA HAZIR
Diğer yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, komşuda başlayan yangın nedeniyle Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'ı Arayarak Türkiye'nin yardıma hazır olduğunu söyledi.

 

yunanistan yangın son dakika son dakika yunanistan son dakika haber