Komşuda Deprem! Yüzlerce Üst Düzey Yetkili İstifa Etti

TAKİP ET

İran'da emeklilerin devlette çalışmasını yasaklayan düzenlemenin mecliste kabul edilmesi üzerine baskı Cumhurbaşkanı Hasan ruhani'nin kadın yardımcısı Molaverdi olmak üzere Çok sayıda Vali belediye başkanı ve bürokrat koltuğundan oldu.

İran'da emekli olanların devlet kurumlarında çalışmasının yasaklanması meclis tarafından kabul edildi. Yasanın mecliste kabul edilmesinin ardından başta Cumhurbaşkanı yardımcıları valileri ve belediye başkanları olmak üzere birçok üst düzey yetkili zorunlu olarak görevlerini bıraktı.

Görevini bırakan isimler arasında Cumhurbaşkanı Hasan ruhani'nin yardımcılığını veya danışmanlığını yapan 10 tanınmış isim de bulunuyor. Hasan Ruhani’nin kadın yardımcılarından Şahindoht Molaverdi,  istifa edenler arasında yer alırken Dün yazılı bir açıklama yaparak meclisin çıkardığı yasayı sert bir dille eleştirdi. 

14 İLİN VALİSİ KOLTUĞUNDAN OLDU


Meclis Tarafından kabul edilen yeni yasa ile birlikte 31 ilin bulunduğu ülkede en az 14 Vali görevinden istifa etti. Bazı iller için hükümet tarafından vekaleten valiler atandı. Aralarında Başkent tarafının da bulunduğu onlarca belediye başkanının koltuğu gitti. Belediye meclisleri istifa eden belediye başkanları için yeni başkanlar seçerken aralarında 5 Büyükşehir Tarhan Neşet kirmanşah veriş için istihbarat teşkilatı tarafından olur yazısı daha gelmedi için belirsizlik sürüyor.

ANKARA BÜYÜKELÇİSİ DE KOLTUĞUNU BIRAKTI

Yeni kanun uygulaması bürokratları kapsarken İran'ın yurt dışındaki bazı Büyükelçiliği ileride görevini bırakmak zorunda kaldı. Görevinden istifa edenler arasında İran'ın Türkiye büyükelçisi Muhammed İbrahim taherian fard da bulunuyor.

iran yeni yasa son dakika son dakika haberi