Komşu Çocuğuna Cinsel İstismara Rekor Ceza! Tam 100 Yıl Verildi

TAKİP ET

Antalya'da çocuklarına bakıcılık yapan komşularının 16 yaşındaki kızı K.D.'yi, "Kuzeninle sevgili olduğunuzu biliyorum, annene söylerim" diye tehdit ettikten sonra farklı tarihlerde cinsel istismarda bulunduğu öğrenilen 40 yaşındaki T.D., 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'şantaj' ve 'müstehcenlik' suçlarından toplam 100 yıl 15 gün hapse mahkum edildi.

Antalya'da 2015 yılında eşi çalışan kendisi işsiz olan T.D.'nin çocuğuna, Komşusunun kızı 16 yaşındaki K.D. bakmaya başladı. O dönemlerde 13 yaşında olan genç kıza T.D., eve erken döndüğü günlerde, "Senin kuzeninle çıktığını biliyorum. Sevgili olmuşsunuz. Bunu annene söylerim" şeklinde tehditle bulunarak taciz etmeye başladı. 2 yıl boyunca çocuğa farklı tarihlerde cinsel istismarda bulunan T.D., Zaman zaman puanları görüntüleyerek tehdit unsuru olarak kullanmaya devam etti. Çocuk sonunda tehditlere dayanamayarak geçen yıl durumu annesi H.C.'ye anlattı. Daha sonra annesi ile birlikte polis merkezine giderek şikayetçi olurken T.D.'nin gönderdiği tehdit mesajlarını da polise verdi.

ANNE VE KIZI ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Olaydan sonra gözaltına alınan istismar zanlısı işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Yargılanma başlarken Bu sırada anne ve kız şikayetlerinden Vazgeçti fakat mahkeme bu talebi kabul etmedi.

1,5 YILDA KARARA BAĞLANDI

1,5 yıl boyunca Antalya 5 Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada karar çıktı. Cumhuriyet Savcısı Mustafa şeran duruşmadan mütaalasını açıklayarak sandığı malul çocuğu 2 yıl boyunca Şantaj ve tehdit ve cinsel istismar eylemine gerçekleştirdiğini eylemleri sırasında çocuğun farklı yerlere götürerek hürriyetini kısıtladığını belirterek Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmasını talep etti.

100 YIL 15 GÜN HAPİS

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucunda T.D.'nin 'çocuğun nitelikli cinsel istismar suçu'nu işlediğine kanaat getirerek, sanığa 67 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Sanık, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 13 yıl 6 ay, 'şantaj' suçundan 3 yıl, 'müstehcen görüntü, yazı ve sözleri içeren ürünlerin üretiminde çocukları kullanmak' suçundan 7 yıl 6 ay, 'müstehcenlik' suçundan 8 yıl 6 ay 15 gün hapse mahkum edildi. Toplam 100 yıl 15 gün hapse ve 44 bin TL adli para cezasına mahkum edilen T.D.'ye, iyi hal indirimi uygulanmadı.

antalya cinsel istismar karar