Kocasını öldüren sevgilisine; 'Oh, iyi olmuş, süpersin' demiş

TAKİP ET

Bursa'nın Kestel ilçesinde, kaybolduktan 6 gün sonra ormanda vurulmuş cesedi bulunan Recep Arı (31) cinayetiyle ilgili soruşturma sona erdi.

Tutuklu sanık Kadir Ilgız (23) ile Arı'nın eşi tutuksuz sanık S.A. (30) hakkında "Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianamede, sanıklar arasındaki telefon mesajları da yer aldı. Ilgız, Arı'nın eşine WhatsApp mesajıyla "Onu paketledim. Artık seni rahatsız edemez. Eve bir daha gelemez. Annenin evine git ve orada kal" demiş, eşi ise telefon görüşmesinde, "Oh, iyi olmuş, süpersin" yanıtını vermiş.

Recep Arı, 24 Şubat'ta eşiyle tartıştıktan sonra evden ayrılmış ve bir daha haber alınamamıştı. Arama çalışmaları sonucunda ormanda cesedi bulunmuş, otopside 9 kurşunla vurularak öldürüldüğü belirlenmişti.

İddianameye göre, cinayetin şüphelisi olarak gözaltına alınan Kadir Ilgız, bir süre sonra suçunu itiraf etti. S.A. ile ilişkisi olduğunu söyleyen Ilgız, Arı ile yaşadığı tartışmanın ardından cinayeti işlediğini ifade etti. Arı'nın eşi S.A. ise şiddet gördüğünü iddia ederek, Arı'nın tehditlerine maruz kaldığını belirtti. 

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kadir Ilgız'ın 9 kurşun yerine sadece 2 kurşun sıktığını söylediği kaydedildi. Kasım ayında Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlaması planlanan davanın gelişmeleri yakından takip edilecek.

Bursa cinayet yasak aşk