Kocasını Öldürdü Mahkemeden İndirim Aldı!

TAKİP ET

Tuzla'da eski eşini defalarca bıçaklayarak öldüren kadına bir mahkeme üyesi tahrik altında olduğunu ve şartları değerlendirerek indirim yapılmasını istedi.

Tuzla'da eski eşini defalarca bıçaklayarak öldüren kadına bir mahkeme üyesi tahrik altında olduğunu ve şartları değerlendirerek indirim yapılmasını istedi. 

 Tuzla'da alışık olduğumuz kadın cinayetlerinin tersine farklı bir cinayet işlendi. Namme Öztürk isimli kadının eski eşini 55 yerinden bıçaklayarak öldürmesinin ardından yargılamasına başlandı. Görülen duruşma sonrasında haksız tahrik altında kasten öldürme suçu dolayısı ile 18 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Jandarmalar eşliğinde salona getirilen kadın için avukatlarda salonda hazırdı. 

Olay öncesinde meydana gelen şartlar savcı tarafından incelendi. Cumhuriyet savcısı bu süreçte ağır tahriğin olduğunu savundu. Sanığın eski kocası tarafından defalarca cinsel ilişkiye zorlandığı hem fiziksel hem de psikolojik anlamda defalarca şiddete uğradığı bir kez daha ortaya çıktı. Savcı tarafından yapılan savunma ile birlikte cinayetin zorunluluk altında işlendiği bir kez daha dile getirildi. 

SAVCI CEZALANDIRILMASINI İSTEMEDİ!

Savcı tarafından tüm şartların incelenmesinin ardından ceza verilmemesi gerektiği belirtildi. Sanığın avukatı tarafından yapılan savunmanın ardından müvekkilinin defalarca işkence ve eziyet altında kaldığını ve uzun yıllar boyunca bu eziyetlerle başa çıkmaya çalıştığını dile getirdi. Müvekkilinin cinayeti ağır tahrikle işlediğini ifade ederken beraat etmesini istedi. Sanığın duruşmada göstermiş olduğu iyi hallerini göz önünde bulunduran hakim indirime giderek cezanın 12 yıl 6 aya kadar indirilmesine karar verdi. Mahkemede bulunan kadın üye hakim ise karara şerh koyarak sanığın ceza almamasını istediğini belirtti

tuzla koca cinayeti iyi hal indirimi