Kocası Tarafından Sahte Evrakla Dolandırıldı

TAKİP ET

Mardin'in Midyat ilçesinde yaşanan bir olay sonrasında bir kadının nikahlı kocası tarafından düzenlenen sahte evrak ile boşandığı öğrenildi.

Mardin'in Midyat ilçesinde yaşanan bir olay sonrasında bir kadının nikahlı kocası tarafından düzenlenen sahte evrak ile boşandığı öğrenildi. 

Mardin'in Midyat ilçesinde ilginç bir dolandırıcılık olayı meydana geldi. Bir süredir evli olan N.G isimli kadının nüfus müdürlüğünde yaptığı işlem sonrasında öğrendiği bilgi büyük şok etkisi yarattı. Nüfus kaydının değiştiğini öğrenen kadın yaptığı araştırma sonrasında yıllar önce kocasından boşandığını öğrendi. 

Önce işlemlerde bir yanlışlık olduğunu düşündü. Ancak sonrasında danıştığı bir avukatın yaptığı incelemede kocasının düzenlemiş olduğu sahte bir evrak sonrasında boşanma işleminin gerçekleştiği öğrenildi. Bunun üzerine talihsiz kadın kocasına tazminat davası açarken hukuk mücadelesinin hala devam ettiği öğrenildi. 

SAHTE BELGE İLE HABERİ YOKKEN BOŞANDI

Talihsiz kadının verdiği hukuk mücadelesinde boşanma kararının iptali için çalışma yapılması istendi. Kadının talebi ise mahkeme tarafından incelendikten sonra kabul edildi. İki aylık mahkeme sürecinin ardından boşanma hükmü iptal edilmiş oldu. Kocasının boşandıktan sonra başka birisi ile evlendiğini öğrendi. Bunun üzerine mahkeme kararı kıyılan diğer nikahın da iptal olmasını istedi. Haberi yokken dolandırılan kadın ise kocasından şikayetçi oldu. Tazminat davası açarken 15 bin lirası maddi olmak üzere toplam 100 bin liralık bir tazminat talebinin bulunduğunu iletti. Koca ise suçlamaları kabul etmezken işlemin kendisi adına başkası tarafından yapıldığını kendisinin de boşandığını öğrenince başka birisi ile evlendiğini savundu. 

mardin midyat sahte belge boşanma