Kocaeli'nde Tekstil Fabrikasında Yangın! 4 Kişi Öldü

TAKİP ET

Kocaeli'ye bağlı Çayırova ilçesindeki tekstil fabrikası ile lojistik deposunda henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

Kocaeli’ye bağlı Çayırova ilçesindeki tekstil fabrikası ile lojistik deposunda henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin ilk belirlemelerine göre tekstil fabrikasındaki yangında 4 kişi yaşamını kaybetti.

4 katlı tekstil fabrikası ile lojistik deposunda yangın çıktığı ihbarını alan itfaiye ekipleri, hızla olay yerine intikal etti. Tekstil fabrikasının çevresinde başka fabrikalarda bulunmasından dolayı yangının diğer fabrikalara sıçramaması için gerekli önlemler itfaiye ekipleri tarafından alındı. Ara sıra patlama seslerinin duyulduğu yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken güçlük çekti.

Bugün bayram mesaisine gelen yaklaşık 30 işçinin yangın esnasında içeride olduğu, birçok işçinin kendi olanaklarıyla kendisini dışarı attığı, yaralanan 5 işçinin ise çevre hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi. İçeride mahsur işçiler olduğu yönünde ihbar alan itfaiye ekipleri, mahsur işçileri kurtarmak için derhal çalışma başlattı.

Tekstil fabrikasında çıkan büyük yangının söndürülmesi için Kocaeli merkez ve ilçeleriyle, İstanbul İtfaiyesi de söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangını söndürmek için itfaiye ekipleri 30 civarında araçla 5 bölgeden çalışma yürüttü. Tekstil fabrikasındaki yangın 4,5 saat sonra kontrol altına alınabildi.

Yangın kontrol altına alındıktan sonra tekstil fabrikasına giren itfaiye ekiplerinin fabrikanın üçüncü katında ilk belirlemelere göre 4 kişinin cansız bedeniyle karşılaştığı öğrenildi.  

Tekstil fabrikasında çıkan yangını soğutma ve fabrikada mahsur kaldığı tahmin edilen kişi veya kişileri arama çalışmaları itafiye ekiplerince sürdürülüyor.    

Kocaeli tekstil fabrikası yangın bayram mesaisi son dakika haber