Kocaeli'nde Tarihi Operasyon! Tam 800 Kilo Kokain Ele Geçirildi

TAKİP ET

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Jandarma ekipleri kendine yanaşan gemiye operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 8 kilo kokain ele geçirildi. Jandarma ekiplerinin ele geçirdiği kokain miktarı bir operasyonda ele geçirilen dünyanın 3. Türkiye'nin ise en büyük miktarı olduğu öğrenildi. Yapılan İnceleme sonucunda kokainin Türkiye ile Avrupa ülkelerinde dağıtılmak üzere Güney Amerika'dan getirildiği belirlendi.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Jandarma ekipleri kendine yanaşan gemiye operasyon düzenledi.  Düzenlenen operasyonda 8 kilo kokain ele geçirildi.  Jandarma ekiplerinin ele geçirdiği kokain miktarı bir operasyonda ele geçirilen dünyanın 3. Türkiye'nin ise en büyük miktarı olduğu öğrenildi. Yapılan İnceleme sonucunda kokainin Türkiye ile Avrupa ülkelerinde dağıtılmak üzere Güney Amerika'dan getirildiği belirlendi.

Yurtdışından deniz yolu ile yüklü miktarda kokain bir getirdiği bilgisine ulaşan Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Yapılan çalışmalar sonucunda 7 Ağustos tarihinden itibaren gemiyi takibe aldı. Jandarma ekipleri tarafından 8 ağustos günü saat 01.00 sularında Körfez ilçesinde bulunan bir limana yanaştı belirlenen gemiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile operasyon düzenlendi. Gemiden indirilen konteynırlar üzerinde Jandarma ekipleri tarafından X ray cihazı ile tarama yapıldı.

KESKİN KOKULU KİMYASAL MADDE İÇERİSİNDE GİZLENMİŞ
Yapılan tarama sonucunda konteyner içerisinde Sanayi kişi olarak adlandırılan çabaları olduğu etkisi Vallahi çıkarmayı çeviri ve paslanmaz çelik üretiminde kullanılan Ferro silikon maddesi bulunduğu tespit edildi. Narkotik köpeği Vira zehir tacirlerinin keskin kokulu malzeme içine sakladıkları kokaini tespit etti. Narkotik Köpeğinin verdiği tepkiler üzerine çuvalların boşaltılması ile spor çantaları konulan birer kiloluk paketler halinde 800 kilo kokain bulundu.

DÜNYADA 3'ÜNCÜ TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK
Operasyon kapsamında ele geçirilen kokain miktarının bugüne kadar tek seferde ile geçilen dünyada üç büyük Türkiye'deki en büyük miktar olduğu belirtildi. Ele geçirilen Türkiye ve Avrupa ülkelerine dağıtılmak üzere Güney Amerika'dan getirildiği belirlendi.

kocaeli körfez kokain operasyon son dakika jandarma narkotik köpeği