Kızındaki Garipliği Fark Etti! Özellikle Apartmandaki O Adamla Karşılaşınca…

TAKİP ET

Antalya'da apartman görevlisi A.Ö.'nün, 10 yaşındaki kız çocuğuna Zincirleme nitelikli cinsel istismar suçundan tutuksuz yargılandığı davanın duruşması bilirkişi raporu gelmediği için başka bir tarihine ertelendi. Mersin'den davayı takip etmek için gelen UCİM Başkanı Saadet Özkan, "Onu sır gibi gizledik. Okulunu değiştirdik. Güzel bir hayat sürsün diye çaba harcadık. Ama yine istismarcısıyla karşılaştı" ifadelerini kullandı.

Müzisyen olan ve işi Dolayısıyla sık sık seyahat eden F.Y., Geçtiğimiz yıl mayıs ayında da 10 yaşındaki kızını Muratpaşa ilçesinde yaşayan annesinin yanına bıraktı. Turneden geri dönen kadın kızındaki mutsuzluğu fark etti. Aynı zamanda kızının daha önce birlikte ders çalıştığı sitenin apartman görevlisinin kızının yanına gitmediğini de fark eden anne kızına neden gitmediğini sordu. 10 yaşındaki kız çocuğu ise bir daha o eve gitmek istemediğini söyledi. Anne nedenini sorması üzerine kız çocuğu cinsel istismara uğradığını anlattı. Büyük şok yaşayan annenin şikayeti üzerine gözaltına alınan apartman görevlisi tutuklandı.

Apartman görevlisi hakkında çocuğun zincirleme nitelikli istismarı cinsel amaçla çocuğu zorla hürriyetinden yoksun kılma tehdit ve kasten yaralama suçlarından 90 yıl hapis cezası istemiyle Antalya 5 Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme heyeti tarafından yapılan sitenin güvenlik kamerası incelemesinde aynı zamanda Bir otelde de çalışan A.Ö.'nün belirtilen tarihlerde, oturduğu apartmana giriş- çıkışının Olmadığını tespit etti. Bunun üzerine 5 ay 3 gün tutuklu kalan apartman görevlisi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

F.Y. ve davaya müdahil olan sivil toplum örgütleri, Mahkemenin bu kararına Tepki göstererek reddi hakim talebinde bulundu. Nisan ayında görülen duruşmada ise mahkeme başkanı davadan çekildiğini açıkladı. Savcı Mustafa şeran 5 Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 ay önceki duruşmada ki esas hakkındaki mütalaasını açıklayarak sanığın 'tehditle zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan hükümle birlikte tutuklanmasını isterken, 'cinsel amaçlı çocuğu zorla hürriyetten yoksun kılma', 'tehdit ve kasten yaralama' suçlarından ise beraatını istedi. Duruşmada Sanığın avukatı ise savunma yapmak için ek süre istedi. Karara bağlamak için duruşma başka bir tarihe ertelendi.

antalya apartman görevlisi cinsel istismar son dakika son dakika haberi