Kızılırmak Nehri'nde kaybolan Afganistan uyruklu gencin cansız bedeni bulundu

TAKİP ET

Nevşehir'in Avanos ilçesinde, serinlemek için girdiği Kızılırmak Nehri'nde kaybolan Afganistan uyruklu Sayed Mehdi Hoseini'nin (28), cansız bedenine ulaşıldı.

Olay, dün akşam saatlerinde Avanos ilçesi Püsküllü mevkisinde meydana geldi. Birlikte piknik yapmak için ailesiyle nehir kenarına gelen Sayed Mehdi Hoseini, serinlemek amacıyla Kızılırmak Nehri'ne girdi. Ancak nehirde yaşanan akıntıya kapılması sonucu Hoseini kayboldu. Ailesi tarafından durumun fark edilmesi üzerine jandarma, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve sağlık ekiplerine haber verildi. Kayıp gencin bulunması için arama ve kurtarma çalışmaları hemen başlatıldı.

Saatler süren yoğun çabaların ardından, su altı dalgıç ekipleri Hoseini'nin nehirde girdiği noktadan yaklaşık 50 metre uzaklıkta cansız bedenine ulaştı. Sayed Mehdi Hoseini'nin yaşamını yitirdiği belirlendi.

Hoseini'nin cesedi, otopsi işlemleri için Nevşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayın detayları ve nedeniyle ilgili soruşturma devam ediyor. Kızılırmak Nehri'nin akıntısının tehlikelerine dikkat çeken yetkililer, serinlemek için girdiği suda yaşanan bu tür trajik olayların önüne geçilmesi için vatandaşları uyarıyor."

Nevşehir boğulma vakası ölüm haberi