Kız Kardeşlerine Tecavüz Eden İki Ağabeye Hapis Cezası

TAKİP ET

Erzurum'da 27 yaşındaki kız kardeşleri H.B'ye tecavüz Ettikleri gerekçesiyle yargılanan 33 yaşındaki Ahmet B. ve 30 yaşındaki Muhammet B.'nin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 15 Yıl hapis cezasının Yargıtay 14 Ceza Dairesi onadı.

Erzurum’da 27 yaşındaki kız kardeşleri H.B’ye tecavüz Ettikleri gerekçesiyle yargılanan 33 yaşındaki Ahmet B. ve 30 yaşındaki Muhammet B.’nin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 15 Yıl hapis cezasının Yargıtay 14 Ceza Dairesi onadı.

Erzurum'un Merkez Yakutiye ilçesinde yaşayan H.B.  2013 yılı Kasım ayında polise başvurarak 2 ağabeyinin kendisine tecavüz ettiğini iddia etti. Anne ve babası vefat ettiği için ağabeye Muhammet B. ile yaşadığını söyleyen H.B.  Kars'ın Bir Köyünde İmam olan diğer ağabeyi Ahmet B.'den hamile kaldığını ve Ankara'da kürtaj olduğunu öne sürdü. Ağabey Muhammet B.’den şiddet gördüğü için bir dönem kadın sığınma evinde kaldığını anlatan kız kardeş buradayken N.U. adlı bir kadının aracılığı ile tanıştığı iki kişinin de tecavüzüne uğradığını söyledi. Kadının verdiği ifadenin ardından polis ekipleri 2 ağabey ile birlikte aracılık eden kadının da aralarında olduğu 5 kişiyi gözaltına aldı. 5 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak 11 Kasım 2013 tarihinde cezaevine konuldu.

İMAM GÖREVDEN ALINDI
İki ağabey savcılık ve sorgu hakimliğinde kız kardeşleri ile ilişkiye girdiklerini kabul ederken zor kullandıklarını kabul etmedi. Diğer iki erkek ise kadınla para karşılığında cinsel ilişkiye girdiğini savundu.  Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıklar hakkında açılan dava sonucunda iki ağabey hakkında 15’er yıl hapis cezası verildi.

HÜKÜMLE YENİDEN TUTUKLANDILAR
Yargılama sürecinde 7 ay tutuklu kalan ve daha sonra her mahkemeye katılmak koşuluyla serbest bırakılan ağabeyler 23 Mart 2017 tarihinde görülen karar duruşmasında nitelikli cinsel saldırı suçundan önce 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı daha sonra bu Ceza suçun Kız kardeşe karşı işlenmesi nedeniyle yarı oranında artırılarak 15'er yıla çıkarıldı. Diğer iki erkeğin ise mahkeme tarafından beraatine karar verilirken mahkeme N.U.'yu 'fuhşa teşvik etmek' suçundan 3 yıl hapis, 140 lira da para cezasına çarptırdı. İki kardeş duruşma salonunda haklarında verilen hükümle birlikte yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ONANDI
İki kardeşin avukatı tarafından dosyanın temyiz edilmesi üzerine Yargıtay 14 Ceza Dairesi dosya yeniden değerlendirdi.  Yargıtay tarafından Muhammet B. ve Ahmet B.'ye yerel mahkemenin verdiği karar yerinde görülerek ceza onandı.

 

erzurum mahkme onama son dakika kız kardeşe tecavüz son dakika haberi