Kız Arkadaşını Önce Bıçaklayarak Öldürdü, Ardından Tecavüz Etti

TAKİP ET

Burdur'un Ağlasun ilçesinde yılbaşı gecesi erkek arkadaşı tarafından bıçaklandıktan sonra, yastıkla boğularak öldürülen 17 yaşındaki liseli Aysel Keklik'in babası Erdinç Keklik, "Sanık kızımı öldürdükten sonra hatıralarına saygı duymayıp tecavüz etmiştir" ifadelerini kullandı.

Burdur'un Ağlasun ilçesinde yılbaşı gecesi erkek arkadaşı tarafından bıçaklandıktan sonra, yastıkla boğularak öldürülen 17 yaşındaki liseli Aysel Keklik’in babası Erdinç Keklik, "Sanık kızımı öldürdükten sonra hatıralarına saygı duymayıp tecavüz etmiştir"  ifadelerini kullandı.

Yılbaşı gecesi Burdur'un Ağlasun ilçesinde erkek arkadaşı tarafından bıçaklandıktan sonra yastıkla boğularak öldürülen Ayten keklik cinayetine ilişkin ilk duruşma 25 Ekim tarihinde görülecek. Genç kızın Mersin'de yaşayan annesi ve babası Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi.

"İKİ BIÇAK DEĞİŞTİREREK ÖLDÜRDÜ"
Baba Erdinç keklik verdiği ifade eder katil zanlısının kızını öldürdükten sonra tecavüz ettiğini iddia ederek, "Kızım Ayten 29 Aralık 2017 tarihinde sanık ile görüşmek üzere Burdur'un Ağlasun ilçesine gitmek için bizden izin istedi. Sanık ile birlikte 31 Aralık akşamı yeni yılı birlikte kutlamak üzere döneceklerini söylemişti. Anne ve babası olarak biz buna izin verdik. Polisin araması sonucu kızımızın sanık tarafından öldürüldüğünü öğrendik. Aralarında hiçbir husumet yoktu. Kızımıza zarar vereceğini bilseydik elbette göndermezdik. Sanık kızımı öldürdükten sonra hatıralarına saygı duymayıp tecavüz etmiştir. En ağır cezayı almasını istiyoruz" dedi.  Genç Kızın annesi ise kızının henüz 17 yaşında bir çocuk olduğunu belirterek, "Sanık defalarca bıçaklayarak, acı çektirerek, eziyet ederek, canavarca hisle iki bıçak değiştirerek, kızımızı öldürdü. Şikayetçiyim"  dedi.

"TASARLAYARAK ADAM ÖLDÜRME SUÇUNDAN YARGILANMALI"
Ailenin avukatı ise olayım tasarlayarak cinayet suçu olduğunu ve bu şekilde yargılanması gerektiğini belirterek, "Sanık, kendi beyanlarından da anlaşılacağı üzere yaklaşık bir hafta, 10 gün önceden planlayarak Ayten'i öldürmeye karar vermiştir. Kendi beyanlarından anlaşılacağı gibi o kadar çok bıçaklamıştır ki, bıçak eğilmiştir. Maktulün boğazını kesmiş, hala nefes aldığını görünce yastıkla boğmuştur. İddianame tasarlama kısmını atlamıştır. Sadece kasten adam öldürme şeklinde nitelendirmiştir. Oysaki sanık zaten önceden planladığını ifadelerinde söylüyor. Bu sebeple sanığın bu suçtan yargılanmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay 31 Aralık 2017 tarihinde Burdur'un Ağlasun ilçesinde Sakarya Mahallesi'nde öğrencilerin kaldığı dört katlı bir binanın en üst katında yaşandı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ağlasun Meslek Yüksekokulu posta hizmetleri bölümü öğrencisi Furkan K. yılbaşı için kendisini ziyarete gelen Hafsa Sultan Kız Meslek Lisesi öğrencisi kız arkadaşı Ayten Keklik'i, önce bıçakladı Daha sonra da yastıkla boğarak öldürdü. Apartmandaki diğer öğrencilerin sesleri duyarak haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Eve Gelen Polis ekipleri genç kızın cansız bedenini bulurken zanlı Furkan K.'nin ise bileklerini keserek intihara kalkıştığını belirledi.

burdur ağlasun 17 yaşındaki kız son dakika son dakika haberi