Kısıtlamalar ne zaman kaldırılacak? Bilim Kurulu üyesi açıkladı

TAKİP ET

Koronavirüs salgınıyla mücadele tüm hızıyla devam ederken son dönemde vaka sayılarında yaşanan düşüşle beraber herkes kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağını merak etmeye başladı.

Koronavirüs salgınıyla mücadele tüm hızıyla devam ederken son dönemde vaka sayılarında yaşanan düşüşle beraber herkes kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağını merak etmeye başladı. Konuyla ilgili bir açıklama da Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan geldi. İlhan, hafta içi kısıtlamalarının saat 00.00'a çekilebileceğini hafta sonu ise bir gün kısıtlama söz konusu olabileceğini söyledi. İşte tüm detaylar...

'Kısıtlamaların Kalkması İçin Acele Etmemek Gerekiyor'

Koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlerin başta sokak kısıtlaması olmak üzere vaka sayılarındaki düşüşe çok büyük etkisi olduğunu söyleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, bu sebeple kısıtlamaların kalkması için acele etmemek gerektiğini ifade etti. 


Kısıtlamalar Ne Zaman Kaldırılacak?

Vaka ve hasta sayılarının daha aşağıya yönelmesi halinde kısıtlamalarda yeni bir düzenleme yapılmasının mümkün olabileceğini söyleyen İlhan, hafta içi kısıtlamalarının biraz ileri alınabileceğini ve saat 00.00'a çekilebileceğini belirtti. Hafta sonu kısıtlamalarının ise başlarda kalkmayabileceğini, hafta sonu bir gün kısıtlama olabileceğini de sözlerine ekledi. Tüm bunların değerlendirilmesi gereken konular olduğunu, kısıtlamalar kalksa bile vatandaşların kendi önlemlerini alması gerektiğini ifade etti.


Kafe ve Restoranlar Ne Zaman Açılacak?

En çok merak edilen konulardan biri olan kafe ve restoranların ne zaman açılacağına dair de yorumlarını dile getiren Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kafe ve restoranların yeniden faaliyete geçebilmesi için 2 bin rakamına dikkat çekti. Bu konudaki kararı İçişleri Bakanlığı'nın verdiğini hatırlatan İlhan, bu işletmelerin yeniden faaliyete geçebilmesi için 2 binli vaka sayılarının görülmesinin daha doğru olacağını aktardı. 

koronavirüs bilim kurulu kısıtlama kafe restoran