Kısıtlamalar esnetilecek mi? Gözler o tarihe çevrildi

TAKİP ET

Tüm dünyaya yayılan ve ülkemizde de etkili olmaya devam eden koronavirüs salgınına karı alınan tedbirlerin kendini göstermesi ve aşılama sürecinin de başlamasıyla tedbirlerin ne zaman esnetileceğine dair sorular gündeme sıkça gelmeye başladı.

Tüm dünyaya yayılan ve ülkemizde de etkili olmaya devam eden koronavirüs salgınına karı alınan tedbirlerin kendini göstermesi ve aşılama sürecinin de başlamasıyla tedbirlerin ne zaman esnetileceğine dair sorular gündeme sıkça gelmeye başladı. Tedbilerle ilgili gözler Mart ayına çevrilirken bu tarihten itibaren sokağa çıkma yasağı, okullar ve lokantalarla ilgili yeni kararlar alınabileceği aktarıldı. İşte detaylar...

 Aşılama Programı Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Ülkemizin Çin'den temin ettiği koronavirüs aşısı yapılan kontrollerin ardından verilen acil kullanım onayı ile ilk olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya uygulandı. Bilim Kurulu Üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de halka örnek olmak adına aşı olmasının ardından sağlık çalışanları hızla aşılanmaya başladı. Bugünden itibaren de aşılama programının birinci aşamasının ikinci adımına geçildi ve huzurevlerinde ve bakımevlerinde kalan vatandaşların aşılanması başladı. Öte yandan Aşılamanın hızlanması ve sonuç alınmasının Mart ayının ikinci yarısını bulacağı da ulaşılan bilgiler arasında.


Tedbirler Ne Zaman Esnetilecek? 

Koronavirüs salgınında vakalardaki hızlı düşüş ve aşılama programının başlamasıya beraber akıllardaki bi başka soru işareti de tedbirlerin ne zaman esnetileceği oldu. İddialara göre, yaşanan gözle görülür düşüşle beraber tedbirlerin esnetilmesi konusu kulislerde konuşulmaya başlandı. Esneme için de gözler Mart ayına çevrildi. Hem uzmanlar hem de yetkililerin yorumlarına göre en geç Mart ayının ikinci haftasında esnemeye gidilebilecek.

Lokanta ve Kafeler İçin HES Kodu İddiası

Mart ayında esnetilmesi beklenen koronavirüs tedbirleri ile ilgili yeni planlamanın ise Cumartesi ve Pazar günleri uygulanan sokağa çıkma yasaklarının gündüz için kaldırılması yönünde olacağı iddia edildi. Bunun yanı sıra hafta içi uygulanan sokağa çıkma yasaklarının saatlerinin 21.00-23.00 olarak güncelleneceği öne sürüldü. Mart ayından itibaren okullarla ilgili yüz yüze eğitim de iddialar arasında. Ayrıca yine lokanta ve kafelerin de belli kurallarçerçevesinde açılabileceği ve söz konusu işletmelere HES koduyla girilmesi yönünde yeni düzenlemeler olabileceği de gündemde. 
 

koronavirüs aşı kısıtlama lokanta cumhurbaşkanı