Kırmızı bültenle arandığı esnada Arnavutluk'ta yakalanan Salih Akkurt Türkiye'ye iade edildi

TAKİP ET

Kırmızı bültenle arandığı esnada Arnavutluk'ta yakalanarak gözaltına alınan, 'bilişim sistemleri banka, kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' ve 'cezaevinden firar' suçlamasıyla 22 yıl hapis cezası alan Salih Akkurt, Türkiye'ye getirildi.

Öğrenilen bilgilere göre, Interpol-Europol Daire Başkanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, firari olarak arama çalışması başlatılan Salih Akkurt'un Makedonya veya Arnavutluk'ta olma ihtimalleri üzerinde duruldu. Bu iddialar ile Adalet Bakanlığı ile irtibata geçen, Akkurt hakkında kırmızı bülten listesine eklendi.

MAKEDONYA’DAN ARNAVUTLU’ĞA KAÇTI

Yapılan çalışmalar neticesinde Akkurt'un Makedonya'nın başkenti Üsküp'ten Arnavutluk'a kaçarak Pogradec şehrindeki bir otele saklandı. İnterpol-Europol Daire Başkanlığı tarafından yer tespiti kesinleşen Salih Akkurt, polis ekiplerin çalışmasıyla 18 Haziran 2022'de yakalanarak gözaltına alındı.

KIRMIZI BÜLTENLE ARAMA KARARI ÇIKARILDI

Akkurt'un Türkiye’ye iade süreci, Adalet Bakanlığı ile İnterpol-Europol Daire Başkanlığı’nca koordineli şekilde takip işlemleri gerçekleştirildi.

İSTANBUL’A GETİRİLDİ

İade süreci kararı verilen Akkurt, tarifeli uçakla İstanbul'a gönderildi. İstanbul Havalimanı'nda polis ekipleri tarafından teslim alındıktan sonra sağlık kontrolüne giren Akkurt, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi. Akkurt yarın adliyeye götürülmesi bekleniyor.

 

İstanbul Kırmızı Bülten arnavutluk