Kimyasal patlama sonrası 43 kişi, tedbir için tahliye edildi

TAKİP ET

Kocaeli'nin huzurlu sakinliği, Körfez ilçesindeki bir ilaçlama firmasının deposunda dehşet verici bir kimyasal patlama ile sarsıldı. Yaşanan olay sonrasında, kurtuluşu için çare arayan 43 kişi hızla binadan tahliye edildi.

Olay, Osman Mahallesi Bağdat Caddesi'nde yer alan ve gemilerde ilaçlama faaliyetlerinde bulunan bir firmanın deposunun 2. katında dün akşam saatlerinde gerçekleşti. Korkunç patlama, saat 23.00 sularında meydana geldi ve mahalleyi dehşet içinde bıraktı. 

İhbar üzerine olay yerine, itfaiye, AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak, patlamanın kimyasal özelliği göz önüne alındığında, ekipler büyük bir tehlikenin tam ortasında bulduklarını kavradılar. Patlamanın sebebi olarak suyla tepkimeye giren alüminyum fosfit belirlendi. Yangını kontrol altına almak için ekipler özel kıyafetler giyerek zorlu bir müdahale gerçekleştirdi. Neyse ki, yangın hızla söndürüldü.

Ancak olayın yarattığı tehlike sadece yangınla sınırlı değildi. Kimyasal maddenin etkisi altında kalan apartman sakinleri, sağlık ekiplerince titizlikle kontrol edildi ve müdahale edildi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da olay yerine giderek gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Patlamanın ardından Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Körfez İlçesi Bağdat Caddesi’nde bir ilaçlama firmasının faaliyeti sırasında 03.10.2023 günü 23.11'de gaz salınımı meydana gelmiştir. Tedbir amaçlı olarak yakın çevredeki 43 daire sakini yakınlarının yanına yerleştirilmiştir. Valiliğimiz koordinasyonunda AFAD, Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve İSU ekiplerimiz tarafından gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, sağlık problemi olan vatandaşımız bulunmamaktadır" denildi.

Korku dolu anların yaşandığı Kocaeli Körfez'deki bu kimyasal patlama olayı, bölgedeki güvenlik ve çevresel önlemlerin artırılmasının ne kadar acil bir gereklilik olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Patlamanın neden kaynaklandığının ve benzer olayların önlenmesi için alınacak tedbirlerin ilerleyen günlerde daha fazla tartışılması bekleniyor.

Kocaeli patlama kimyasal patlama