Kilis'teki Askeri Birlikte Yangın! Mühimmatlar Patladı, 10 Asker Yaralandı

TAKİP ET

Kilis'te Fırat Kalkanı operasyonu nedeni ile görevli bulunan askerlerin kaldığı konteynerlerde yangın meydana geldi. Henüz nedeni belirlenemeyen yangın rüzgarın etkisi ile mühimmat deposuna sıçradı. Patlayan mühimmatlar yangına müdahale edilmesini engelledi.

Kilis’te Fırat Kalkanı operasyonu nedeni ile görevli bulunan askerlerin kaldığı konteynerlerde yangın meydana geldi. Henüz nedeni belirlenemeyen yangın rüzgarın etkisi ile mühimmat deposuna sıçradı. Patlayan mühimmatlar yangına müdahale edilmesini engelledi. 

Olay, Kilis-Gaziantep karayolu 15’inci kilometresinde Fırat Kalkanı operasyonu için görevli olan askerlerin kaldığı konteynerlerde meydana geldi. Askerlerin geçici olarak konakladıkları konteynerlerde sebebi henüz bilinmeyen bir yangın çıktı. Saat sabah 04.00’a karşı çıkan yangın rüzgarın etkisi ile mühimmat depolarına sıçradı. Yangının sıçraması ile daha da genişlemeye başlaması büyük panik yarattı. Olay yerine sevk edilen Kilis ve Gaziantep Belediyesi itfaiye ekipleri yaşanan patlamalar nedeni ile yangına müdahale etmekte güçlük çekti. Yangın bölgesine takviye ekipler gönderilmesi ile tam 5 saatlik çalışma sonrasında yangın söndürüldü. Yangının söndürülmesinden sonra Kilis-Gaziantep Karayolu trafiğe kapatıldı. Yangın esnasında yükselen dumanların Kilis kent merkezinden de görüldüğü öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA:10 ASKER HAFİF YARALI 

Yaşanan yangın sonrasında açıklama yapan Kilis Valiliği yaptığı açıklamada, yangının Fırat Kalkanı Operasyonu için görevli olan askerlerin konakladıkları konteynerlerde meydana geldiği ve henüz sebebinin belirlenemediği belirtildi. Çıkan yangının mühimmat deposuna sıçraması ile zaman zaman patlamalar yaşandığı söylendi. Herhangi bir can kaybı olmadığının belirtildiği açıklamada, 10 askerimizin yangından çıkan dumandan hafif şekilde etkilendiği ve Kilis Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığı bilgisi de verildi. 

 

kilis gaziantep yangın fırat kalkanı mühimmat patlama 10 asker yaralı