Kilisede Kaçak Kazı Yapan Defineciler Suç Üstü Yakalandı

TAKİP ET

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi Çamlık Mahallesi Dereiçi Mevkiinde bulunan tarihi Pedromita Kilisesi'nde Kaçak kazı yaparak define arayan defineciler Jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Çamlık Mahallesi Dereiçi Mevkiinde bulunan tarihi Pedromita Kilisesi'nde Kaçak kazı yaparak define arayan defineciler Jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. 

Vakfıkebir İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Pedromita Kilisesinde izinsiz kazı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Kiliseye operasyon düzenleyen ekipler kaza yapan 5 defineciyi suç aletleri ile birlikte yakaladı. 

GÖZALTINA ALINDILAR

Tarihi kilisede izinsiz kazı yaptıkları belirlenen A.K.(38), O.K.(26), H.M.(37), O.K.(20) ve E.K.(22) isimli şahıslar yapılan operasyon sonucunda suç aletleri ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı.  Jandarmada işlemleri tamamlanan şahısların daha sonra savcılığa sevk edildiği öğrenildi.  Olay yerinde yapılan şahıslarla birlikte 1 adet Digital M.E.T.A-106 Metal ve Boşluk arama Dedektörü ile çok sayıda kazı malzemesi  ele geçirildiği öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

 

trabzon vakfıkebir kaçak kazı kilise define son dakika