Kılıçdaroğlu'ndan Flaş Sözler! 'Her Fırsatta Sokak Eylemi Yapacağız'

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet yürüyüşünün son günlerine gelirken yaprığı açıklama ile şok etti. Yaptığı açıklama ile sokak eylemlerinin sık sık yapılacağının sinyalini verdi. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları ile ilgili detaylar…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet yürüyüşünün son günlerine gelirken yaprığı açıklama ile şok etti. Yaptığı açıklama ile sokak eylemlerinin sık sık yapılacağının sinyalini verdi. İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları ile ilgili detaylar…

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 23 gün önce başladığı Adalet yürüyüşünün son günlerine gelirken CNN Türk’te gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

‘BÜTÜN ALANLARI ZORLAYACAĞIZ’

Adalet Yürüyüşünün 25. gününe gelen Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, Mecliste muhalefetin sesi kısılması halinde her seferinde sokağa çıkacaklarını belirtti. adaleti bulana kadar bütün alanları zorlayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, meclis veya meclis dışında tüm alanları zorlayacaklarının altını çizdi. 

’15 TEMMUZ’DA DEMOKRASİYİ NEREDE KAZANDIK’

Cunhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adalet yürüyüşüne dair yaptığı ‘Adalet sokaklarda aranmaz’ yorumuna değinen Kılıçdaroğlu, ‘15 Temmuz’da demokrasiyi nerede kazandık. Vatandaşları sokağa kim çağırdı?’ diyerek, bu ülkeye adalet gelinceye kadar mücadele edeceğini, bedel ödemekten korkmadığını ve ödenecek bir bedel varsa onu ilk kendisinin ödeyeceğini söyledi.

‘YARGIYA OLAN GÜVENİM TEMELDEN SARSILDI’

Öfkesinin geçmediğini ve yargıya olan güveninin temelden sarsıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, yargının otoriteye bağımlı hale geldiğini söyleyerek belli bir merkeze göre karar veriliyor olmasının kendisini derinden sarstığını belirtti. Belli makamlara belli kişiler yerleştiriliyor diyen Kılıçdaroğlu, bu makamlara yerleştirilen kişilerin hükümetin istemediği kişileri yargılarken en ağır cezaları verdiğini belirtti. Adalete güvenin temelden sarsıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ‘Adaletin güçlü olduğu yerde devlette güçlüdür.’ dedi.

 

kemal kılıçdaroğlu CHP Flaş sözler adalet yürüyüşü eylem açıklaması 23. gün CHP lideri