Kılıçdaroğlu'ndan Ataşehir Belediyesi İddiası! "Karar Hukuksuz"

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediyesi Başkanı Battal İlgezdi'nin yanına gitti ve belediyede hem basın toplantısı düzenledi hem de belediye önündeki kalabalığa seslendi. Kılıçdaroğlu, İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması yönündeki kararı içinse 'hukuksuz' iddiasında bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediyesi Başkanı Battal İlgezdi’nin yanına gitti ve belediyede hem basın toplantısı düzenledi hem de belediye önündeki kalabalığa seslendi. Kılıçdaroğlu, İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılması yönündeki kararı içinse “hukuksuz” iddiasında bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasının ardından İngiltere programını iptal ederek İstanbul’a geldi ve Ataşehir Belediyesi’nde Başkan İlgezdi ve avukat İnal Bektaş ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında İlgezdi’nin tüm her şeyinin soruşturulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, hepsinden aklandığını belirtti. 

“KARAR HUKUKSUZ” İDDİASI

Basın toplantısının ardından ise belediye önündeki partililere seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yapılanların hukuksuz olduğunu iddia etti ve alınan kararın tamamen siyasi olduğunu dile getirdi. Verilemeyecek bir hesaplarının olmadığını söyleyenCHP lideri Kemal Kılıçdaroğlı, "Dün belediye başkanımızla ilgili alınan karar meşru bir karar değil. Hukuka aykırı bir karardır. Tümüyle siyasi bir karardır. Bu özel toplantıyı yapmamızın gerekçesi şu; bütün medya mensuplarının doğru bilgilendirilmesi gerekir. Biz size Ataşehir Belediyesi ile ilgili alınan kararın ne kadar hukuksuz olduğunu bütün ayrıntıları ile size sunacağız. Ben sunmayacağım, bir hukukçu arkadaşımız size sunacak" ifadelerini kullandı.  

 

CHP Kemal Kılıçdaroğlu Kılıçdaroğlu Ataşehir Belediyesi Battal İlgezdi İstanbul haberleri