Kılıçdaroğlu: 6 lider bir arada, birlikte cumhurbaşkanı adayını belirleyeceğiz

TAKİP ET

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmasında, "6 lider bir arada, birlikte cumhurbaşkanı adayını belirleyeceğiz. Adayı seçim kararı alındıktan sonra açıklama yönünde bir eğilim var kendi aramızda konuştuğumuzda. Bu eğilime şu ana kadar hepimiz katıldık. Bir arkadaşımız dillendirdi 'böyle yapalım' diye, biz de 'olur' dedik" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrasya Yerel Yönetimler Birliği’nce bir otelde gerçekleştirilen 'Milli Birlik ve Beraberlik' toplantısında konuşma yaparak, vatan ve bayrağın iki temel kırmızı çizgisi dile getirerek, vatan ve bayrak için yeri geldiğinde can vermekten çekinmediklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmasında, "ABD'ye, İngiltere'ye giderken 'icazet almaya gidiyor Kılıçdaroğlu' dediler. Biz Kuvayımilliyeciyiz, kimseden icazet almayız. Öncelikli hedefimiz demokrasi. Demokrasisi gelişmemiş olan hiçbir ülke büyümemiştir ve kalkınmamıştır. Demokrasi olmazsa olmazımızdır. Düşünce özgürlüğünün temelinde demokrasi, yargı bağımsızlığı geliyor" ifadelerini kullandı.

'BU ÇOCUKLAR GELECEĞİ TÜRKİYE'DE DEĞİL YURT DIŞINDA ARIYOR'

Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmasının devamında, "Zaman zaman beka sorunu diye konuşulur, tartışılır ama asıl bekayı hiç kimse düşünmez. Nedir? Benim kuşağım, bizler babamızdan daha iyi eğitim aldık ve onlardan daha iyi gelir, hayat standardı yakaladık. O 100 lira alıyordu biz 500 aldık, ev, araba sahibi olduk. Şu anda bizim çocuklarımız bizden daha iyi eğitim almalarına karşın bizden daha düşük gelire mahkum ediliyorlar asıl beka sorunumuz bu. Bu çocuklar geleceği Türkiye'de değil yurt dışında arıyor." şeklinde konuştu.

'TEK ADAY, ÇOK ADAY BİLMİYORUM'

Programda konuşma yapan eski AK Parti Kırıkkale Milletvekili Kemal Albayrak, "Cumhurbaşkanlığı adaylığında oy vermeyeceğimiz kesim belli, oy vereceğimiz kesim burası" ifadelerini kullandı.

Albayrak'ın "6'lı Masa tek bir aday çıkarırsa, hep beraber el ele verir çalışırız" sözleri hakkında Kılıçdaroğlu, "Tek aday, çok aday bilmiyorum, konuşulmadığı için bir şey diyemiyorum. Diğer liderler adına konuşmak da bana yakışmaz ama hedef şu, belirlediğimiz adaya bütün vatandaşlarımızın oy vermesini isteriz. 6 genel başkan da adayın arkasında durursa, bu sorun kendiliğinden büyük ölçüde çözülmüş olur" yanıtını verdi.

 

CHP Kemal Kılıçdaroğlu