Kerkük'te Tansiyon Yükseliyor! 700 Özel Eğitimli PKK'lı Kerkük'e Giriş Yaptı

TAKİP ET

Kerkük'te tansiyon yükselmeye devam ediyor. Son olarak Irak Türkmen Cephesi Kerkük Başkanı olan Mehmet Seman Ağaoğlu'nun yaptığı açıklamada, Kerkük'te tansiyonun oldukça yüksek olduğu ve son 24 saat içinde toplamda 700 eğitimli PKK'lının Kerkük'e giriş yaptığını belirtti.

Kerkük’te tansiyon yükselmeye devam ediyor. Son olarak Irak Türkmen Cephesi Kerkük Başkanı olan Mehmet Seman Ağaoğlu’nun yaptığı açıklamada, Kerkük’te tansiyonun oldukça yüksek olduğu ve son 24 saat içinde toplamda 700 eğitimli PKK’lının Kerkük’e giriş yaptığını belirtti.

Kuzey Irak’ta IKBY’nin tüm dünyaya karşı çıkarak gerçekleştirdiği referandumun ardından tansiyon bir türlü düşmüyor. Tansiyonun oldukça yüksek olduğu Kerkük’ten bir açıklama daha geldi. Kerkük’te yaşananlarla ilgili oldukça önemli açıklamalar yapan Irak Türkmen Cephesi Kerkük Başkanı Mehmet Seman Ağaoğlu, son 24 saatte 700 özel eğitimli PKK’lının Kerkük’e giriş yaptığını belirtti.

BOMBALI SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİ

ITC İl Merkezine dün gece kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda ölen veya yaralanan olmazken yaşanan bombalı saldırı sonrasında binanın Türkmen askeri güçler tarafından koruma altına alındığı belirtildi.

‘TÜRKMENLER SAVAŞA HER AN HAZIR’

Bölgenin son kontrol noktasının Haşdi Şabi Türkmen Birliğinin kontrolünde olduğu belirtilirken Birlik Komutanı Yardımcısı İrfan İmamlı’nın yaptığı açıklamada, Türkmenlerin her an ani bir saldırı veya savaşa hazır olduğu ve her an alarmda bekledikleri ve Türkmen birliklerinin Irak Ordusu ile beraber çalıştıkları belirtildi.

 

Irak PKK 700 özel eğitimli Kerkük giriş ITC Mehmet Seman Ağaoğlu açıklama