Kerkük'te Son Dakika! Irak Ordusu Operasyon Başlattı

TAKİP ET

Kerkük'te son günlerde artan gerilim sonrasında alınan son dakika bilgisinde Irak Ordusunun Kerkük askeri üs ve petrol kuyularını Peşmergeden geri almak için operasyon başlattığı öğrenildi.

Kerkük’te son günlerde artan gerilim sonrasında alınan son dakika bilgisinde Irak Ordusunun Kerkük askeri üs ve petrol kuyularını Peşmergeden geri almak için operasyon başlattığı öğrenildi.

Irak Ordusunun Kerkük’te operasyon başlattığı bilgisi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Güvenlik Ajansı tarafından son dakika haberi olarak geçildi. Haber ajansından geçilen son dakika bilgisinde Irak askeri güçlerinin Kerkük askeri üs ve petrol kuyularını Barzani yönetiminin elinden almak için harekete geçtiği belirtildi.

TOPYEKÜN HAREKETE GEÇİLDİ

Öte yandan Güvenlik Ajansı tarafından geçilen haber sonrasında Twitter hesabından yapılan açıklamada da, Irak Ordusu ve Haşdi Şabi’nin Kerkük güneyinde yer alan Tuzhurmatu’da Peşmergeye karşı topyekün harekete geçtiği belirtildi. Ayrıca yapılan açıklamada, Irak Ordusunun operasyondaki amacının Peşmerge kontrolü altında olan K1 Askeri Üs ve petrol kuyularını geri almak olduğuna da değindi.

 

Son dakika Irak Ordusu Kerkük operasyon IKBY Güvenlik Ajansı Peşmerge Barzani