Kendini Bıçaklayan Oğlundan Şikayetçi Olmadı

TAKİP ET

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde, mayıs ayında annesi Fatma Aykol'u (56) bıçaklayarak yaralayan ve "Bu eylemi Allah rızası için yaptım. Öldürmeye teşebbüs ettiğim kişi annem değil, şeytandı" diyen İbrahim Aykol (33) 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması gerçekleştirildi.

Olay, 1 Mayıs'ta Mudurnu'nun Avdullar köyünde yaşandı. Uyuşturucu madde bağımlısı olan İbrahim Aykol, annesi Fatma Aykol'u 8 yerinden bıçakladı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Fatma Aykol, tedavisinin ardından taburcu edildi. İbrahim Aykol ise jandarma tarafından gözaltına alındı ve tutuklandı.

Davanın ilk duruşması, Bolu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. İbrahim Aykol, olay günü uyuşturucu madde etkisinde olduğunu ve hiçbir şey hatırlamadığını iddia etti. Olayın ayrıntılarına ilişkin ifadesini veren İbrahim Aykol, tahliyesini talep etti.

Anne Fatma Aykol ise oğlundan şikayetçi olmadığını ve olayın uyuşturucu madde etkisi altında yaşandığını söyledi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek akıl sağlığı raporunu beklemeye karar verdi. 

Dava, akıl sağlığı raporu alındıktan sonra devam edecek.

Bolu şikayet mahkeme