Kendi cipini kendi yaptı! Tofaş otomobilini cipe çevirdi

TAKİP ET

Ordu'da ikamet eden doğa sevdalısı Bayram Hıdır, cip satın alacak maddi imkanı olmadığı için 1998 model Tofaş aracını kendi uğraşı ile arazi aracına çevirdi.

Aracını yükseltip off-road lastikleri takan ve bazı değişiklikler gerçekleştiren Hıdır, uzaktan görenlerin Tofaşı gerçek cip zannederek fotoğraf çektiklerini ifade etti. Modifiye ettiği otomobilin çıkamadığı yer olmadığını ifade eden Hıdır, “Ustalar pek fazla yanaşmayınca aracın çoğu uygulamasını kendim yaptım” şeklinde konuştu. 

Ordu'nun Altınordu ilçesinde ikamet eden 35 yaşındaki Bayram Hıdır,  3 sene önce bir galeriden satın aldığı 98 model Tofaş Kartal aracını kendi modifiye etti. Doğa sevdalısı olan ve profesyonel avcı olan evli ve 2 çocuk babası Hıdır, yüksek ve zor arazilerde aracı ile güçlük çekince otomobili üzerinden değişiklikler yapmaya karar verdi. Otomobilini yükselterek off-road lastikleri takan ve bazı değişiklikler gerçekleştiren Hıdır, aracını kendi cip yaptı. 

“CİP ALMAYA DURUMUM OLMADIĞI İÇİN ARACIMI CİP GİBİ KULLANMAYA BAŞLADIM” 

Konuya ilişkin konuşan Bayram Hıdır, “Doğayı sevdiğim için yayalara çok çıkıyorum. Aracın orijinal haliyle çok sıkıntılar yaşadım, aklıma da böyle bir uygulama geldi. İlk etapta aracı yükselttik ve lastiklerini değiştirdik. Sonrasında görsel şeyler ekledik, bu şekilde kullanıyorum. Bir cip almaya paramız yetmediği için bu aracı cip olarak kullanmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı. 

“UZAKTAN GÖRENLER ÜNLÜ MARKALARIN CİPİ SANIYOR, ÇIKAMADIĞIM YER OLMUYOR” 

Aracının görenleri şaşırttığını ve merak uyandırttığını ifade eden Hıdır, “Motoru şuan için orijinal, sonuçta arazi aracı değil otomobil ama altı çamura batmadığı sürece gücü dahilinde benim çıkamadığım yer olmuyor. Yolda da şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadım. Görenlerin tepkisi çok güzel, uzaktan yanına gelene kadar bunu ünlü markaların cipleri sanıyorlar. Yanına gelip Kartal yazısını gördüklerinde fark ediyorlar. Fotoğraflarını çekiyorlar. İlk aldığımızda altını yükselttirmek istedim ama kimse yapmadı. Ustalar pek fazla yanaşmadı. Aracın çoğu uygulamasını kendim, aklım erdiğinde kendi imkanlarım ile yaptım. Piyasa yüksek olduğu için farklı alma şansım da yok, o nedenle benim her türlü işimi görüyor. Çok engebeli araziye zaten sokmuyorum, aracın geçeceği kadar yol olduğu sürece her türlü geçiyorum” ifadelerini kullandı. 

Ordu cip tofaş