Kemal Kılıçdaroğlu'nun Doğduğu Ev Alevlere Teslim

TAKİP ET

Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki Ballıca köyünde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun doğduğu ev, köylülerce yakılan ateş neticesinde çıkan yangında alevlere teslim oldu. Yangında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun doğduğu evin yanı sıra amcası ve kuzeninin evleri de yandı.

Tunceli’nin Nazımiye ilçesindeki Ballıca köyünde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğduğu ev, köylülerce yakılan ateş neticesinde çıkan yangında alevlere teslim oldu. Yangında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun doğduğu evin yanı sıra amcası ve kuzeninin evleri de yandı.

Üzücü olay, dün saat 15.30 sularında Ballıca Köyünde yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğduğu evin arkasında bazı köylüler tarafından ateş yakılması ve kıvılcımların etrafta bulunan kuru otlara sıçraması sonucunda çıkan yangında Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğduğu ev kül oldu.

Ballıca köylüleri yangını kontrol altına almak için çok gayret etse de yangını bir türlü kontrol altına alamayınca alevler Kılıçdaroğlu’nun doğduğu evle birlikte üç evi birden sardı. Yangın ihbarı ile birlikte Nazımiye Belediyesi’ne bağlı 2 itfaiye aracı yangına müdahale için derhal bölgeye sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından yangın kontrol altına alınmaya çalışılsa da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünyaya geldiği ev ile birlikte amcası Mehmet Karabulut ve kuzeni Hasan Karabulut’un evleri ve eklentileri yangında tamamen küle döndü.

Yangın söndürme çalışmalarına Nazımiye Belediye Başkanı CHP’li Cafer Kırmızıçiçek, itfaiye ile birlikte katıldı. Yangına müdahale için Tunceli Belediyesi’nden ve Orman İşletme Müdürlüğü’nden destek talep edildi.

Nazimiye Belediye Başkanı Kırmızıçiçek, “Ballıca Köyü’nden saat 15.30 sularında gelen ihbar neticesinde itfaiye ekiplerini derhal köye sevk ettik. Ben de itfaiye ekipleri ile beraber köye geldim. Köyde çıkan büyük yangında Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsına ait olan ve aynı zamanda dünyaya geldiği ev tamamen yanarak kül olurken yangında amcası Mehmet Karabulut ve Kuzeni Hasan Karabulut’un evleri ve eklentileri de yanarak kül oldu. Yangının ormanlık alan ile diğer evlere sıçramasını engellemek için iş makineleri ile tedbirler aldık. Genel Başkanımızın dünyaya geldiği evi tüm gayretlerimize rağmen kurtaramadık. Yangında ölen ya da yaralanan olmaması en büyük tesellimiz.” dedi.

 

Tunceli Ballıca Nazımiye Kemal Kılıçdaroğlu yangın