Kazdağları'nda Büyük Yangın! Kundaklama Şüphesi

TAKİP ET

Balıkesir Edremit ilçesinde bulunan Kazdağları'nın en önemli bölgelerinden olan Şahinderesi Kanyonu yakınlarında 4 ayrı noktada orman yangını çıktı.

Balıkesir Edremit ilçesinde bulunan Kazdağları’nın en önemli bölgelerinden olan Şahinderesi Kanyonu yakınlarında 4 ayrı noktada orman yangını çıktı.

Balıkesir Edremit ilçesinde bulunan Kazdağları’nın en önemli noktalarından biri olan Şahinderesi Kanyonu yakınlarında orman yangını çıktığı öğrenildi. Çıkan büyük yangının 4 ayrı noktada başladığı da belirtildi.

YANGINA UÖAK VE HELİKOPTERLERLE MÜDAHALE EDİLİYOR

Kazdağları’nın en önemli bölgelerinden olan Şahinderesi kanyonunda çıkan büyük orman yangınının 2 yangın söndürme uçağı, 4 helikopter, 24 arazöz ve 2 dozerle müdahale edildiği belirtildi. 4 ayrı noktada aynı anda çıktığı belirlenen büyük yangın üzerinde kundaklama şüphesi olduğu da belirtildi. Çıkan yangının söndürülebilmesi için yoğun müdahalenin devam ettiği belirtildi. 

4 AYRI NOKTADA YANGIN 

Yangınla ilgili açıklama yapan Balıkesir Bölge Müdürü Metin Kırcı, "Altınoluk Mahallesi'nin üst kısımlarında Kazdağları ormanlarının Şahindere Kanyonu Mevkii'nde 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. İhbarın ardından hemen harekete geçildi ve ilk müdahaleyi 6 dakika içinde helikopterle yaptık. Bölgeye 2 yangın söndürme uçağı, 4 helikopter, 24 arazöz ve 2 dozer sevk edildi. Çok büyük alanda etkili değil, ancak 4 ayrı noktada olması ve rüzgar işi zorlaştırıyor. Ekiplerimiz aralıksız çalışıyor" ifadelerinde bulundu

KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ

Daha önce 30 Haziran’da Kazdağları Edremit sınırında bulunan Avcılar Köyü’nün üst kısmında bulunan bölgede de 4 ayrı noktada yangın çıkmış ve o yangın kayıtlara kundaklama olarak geçmişti. Kazdağlarında bugün çıkan büyük yangının üzerinde de kundaklama şüphesi olduğu belirtildi.

 

9 ağustos 2017 balıkesir edremit kazdağları orman yangını 4 ayrı nokta yangın kundaklama şüphesi