Kazada Gamze'nin Ölümüne Neden Olan İlayda Ceza Aldı

TAKİP ET

Antalya'da kullandığı hafif ticari Aracın kaza yapması sonucu arkadaşı 18 yaşındaki Gamze'nin ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücü 20 yaşındaki İlayda Kılıç 5 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Ayrıca genç kadının ehliyetine de 3 yıl süreyle el konuldu.

Sağlık Koleji'nin tamamladıktan sonra özel bir hastanede staj yapmaya başlayan hemşire adayı arkadaşlar İlayda Kılıç, Yaren Su Ş. (18) ve Gamze Yılbaş, 19 Temmuz 2017 günü sabah saatlerinde Kent merkezinde buluşarak Kılıç'ın aracına bindi. Staj yapmak üzere hastaneye yola çıkan arkadaşların aracı İlayda Kılıç'ın direksiyon kontrolünü kaybetmesinin ardından önce reklam tabelası ardından Demir çitlere çarptı Daha sonra da takla atarak yola savruldu. Kazada aracın arka koltuğunda yola fırlayan Gamze yılbaş olay yerinde hayatını kaybetti. İlayda Kılıç ve diğer arkadaşı kazayı hafif yaralı olarak atlattı.
Sürücü İlayda Kılıç hakkında taksirle adam öldürme suçundan dava açılırken Antalya 23 Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tutuksuz sanık İlayda Kılıç, şikayetçiler Gamze Yılbaş'ın babası İsmet Yılbaş, Döndü Bora ve taraf avukatları hazır bulundu. Kızının 2 yıldan bu yana toprak altında bulunduğunu söyleyen babaya sanık avukatı emniyet kemerini takmadığı için kızın Hayatını kaybettiğini söyledi. Babanın avukatı ise "Bu olay disiplinsizlik, ihmal ve şımarıklık yüzünden meydana geldi. Emniyet kemeriyle alakası yoktur. Arka tarafta hiçbirimiz kemer takmıyoruz. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi. Avukat, sanığın arkadan gelen korna sesleri üzerine şerit değiştirdiği yönündeki beyanına katılmadıklarını belirterek, "Dosyada buna yönelik hiçbir delil yoktur. Kamera kayıtlarında da bu husus görülmemektedir. Tanık Yaren Su Ş. beyanında önce kemer taktığını, daha sonra çıkardığını söylemiştir. Kemer tek başına etkili olsaydı, Yaren Su'nun da bu kazada ağır yaralanmış olması gerekirdi. Kusur durumunda bu hususların göz önünde bulundurulmasını ve sanığın cezalandırılmasını talep ederiz" diye konuştu.
Mahkeme sanık İlayda Kılıç hakkında taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak suçundan önce 4 yıl hapis cezası verdi ardından da sana suçu bilinçli taksirle işlediğine kanaat getirerek cezayı yarı oranında arttırdı ve 6 yıla çıkardı. Sana iyi ama indirimi uygulayan mahkeme cezayı 5 yıla indirdi. Sanal sürücü belgesine 3 yıl süreyle el konuldu.

antalya kaza son dakika son dakika haberi