Kayyum İle Petrol Anlaşması!

TAKİP ET

Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, Koza-İpek Holding'in TP alanında sondaj yaptığı iddiası ile ilgili konuştu. Şişman; kayyumla biraraya geldiklerini ve bir anlaşma sağlandığını söyledi.

Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, Koza-İpek Holding'in TP alanında sondaj yaptığı iddiası hakkındaki sürecin, kayyum ataması ile çözülebileceğini belirtti. Besim Şişman, Koza-İpek'in; TP'nin Batman'daki sahasına yakın bir yerde sondaj çalışmaları yürüttüğü ve fazladan 40 bin varil çıkarmasıyla ilgili süreci değerlendirdi. ANLAŞMA YAPILDI Koza-İpek Holding'e kayyum atanması ile birlikte olayla ilgili sürecin değiştiğini vurgulayan Şişman, "İşi hukuka taşıyacaktık, ama holding kayyuma devredildi. Biz de kayyumla bir araya geldik. Bir anlaşma oldu, durum anlaşma yoluyla çözülecek gibi görünüyor. Biz başından beri bu durumu dile getiriyorduk. Adamlar bizim petrolümüzü üretti" dedi. ÇIKARILAN PETROL 78 MİLYONUN HAKKIDIR Koza-İpek Holding'in daha önce konuyla ilgili uyarıldığını belirten Şişman,  "Biz onlara bu iş mahkemelik olur dedik. Çünkü bu adam benim petrolümü yiyor, bu 78 milyonun hakkıdır. Oyun oynamıyoruz" dedi. Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman sözlerine şu şekilde devam etti:

"Başında söyledik, 'gelin boş yere iki tane yüzey tesisi yatırımı yapmayalım. Bütün işi biz yapalım, teknik data da açık olsun siz de izleyin, sizin hakkınızı siz, bizimkini biz alalım, boşuna masraf yapmayalım' dedik. Bize, 'yüzde 50-50 olmayan hiçbir işe girmeyiz, patronu olmayacağımız hiçbir işe girmeyiz' dediler. 'İyi de senin burada petrolün az, buranın patronu olamazsın. Ben sizi mahkemeye veririm' dedim. Burada yanlış bir şey yok. Biz durduğumuz yerdeyiz. TP'nin ve Enerji Bakanlığımın durduğu nokta başta neyse hala o. Farklı bir durum yok."